Καίγεται ο Ακάμας - Όλα δείχνουν εμπρησμό (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

Καίγεται ο Ακάμας - Όλα δείχνουν εμπρησμό (ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ: Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η  πυρκαγιά εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα ενώ για την κατάσβεση της έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σήμερα στις ώρα 09:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε περιοχή εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.  

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης καθώς επίσης το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και τα εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας.

Επίσης τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το 1 αεροπλάνο του Τμήματος Δασών και 4 εκμισθωμένα ελικόπτερα της Δημοκρατίας, καθώς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Σημειώνεται πως πρόκειται για δεύτερη δασική πυρκαγιά στην περιοχή του Ακάμα.

Η πρώτη που είχε ξεσπάσει στις 07:20 το πρωί στην τοποθεσία «Πέλλης» της κοινότητας Ίνειας, στην περιοχή του Ακάμα, που έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο και  κατέκαψε 2 εκτάρια με άγρια βλάστηση . Για την κατάσβεση της επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Όλα δείχνουν πάντως ότι πρόκειται για εμπρησμό. 

Περισσότερα σε λίγο...

Home