Καιρός: Τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ώρες -Ενδεχόμενο χιονιών

Καιρός: Τι μας επιφυλάσσουν οι επόμενες ώρες -Ενδεχόμενο χιονιών

Εκτιμήσεις μέχρι την Τετάρτη

Οι ασταθείς καιρικές συνθήκες που επηρεάζουν την περιοχή υποχωρούν και ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή. Την Τρίτη χαμηλή πίεση βόρεια της Κύπρου αναμένεται να μας επηρεάσει παροδικά.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Σύντομα αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά αρχικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι και στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα δυτικά το απόγευμα θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

Home