Κακοποίηση βρέφους: Στο δικαστήριο αύριο ο πατέρας και η μητέρα

Κακοποίηση βρέφους: Στο δικαστήριο αύριο ο πατέρας και η μητέρα

Νεότερα - Συνέλαβαν και τον πατέρα

Συνελήφθη ο 26χρονος Ε/κ πατέρας του 19 μηνών παιδιού που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με σημάδια κακοποίησης και παραμέλησης, και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο μαζί με την 24χρονη αλλοδαπή συμβία του.

 

Το πρωί οδηγήθηκε στο δικαστήριο η 24χρονη μητέρα για να ζητηθεί η κράτησή της, ωστόσο λόγω της μη εκπροσώπησης της από νομικό σύμβουλο και κατόπιν αιτήματός της, η διαδικασία έκδοσης διατάγματος κράτησής της αναβλήθηκε για αύριο. Στον ίδιο χώρο εμφανίστηκε και ο 26χρονος πατέρας που καταζητείτο για την υπόθεση, οπόταν το ένταλμα σύλληψης του εκτελέστηκε αμέσως.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν και οι δυο στο δικαστήριο για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους σε σχέση με αδικήματα που αφορούν βία στην οικογένεια και έκθεση παιδιού σε κίνδυνο.

Τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του παιδιού είχαν εντοπιστεί από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, κατά την παρουσία της 24χρονης στην Αστυνομία, σε σχέση με άλλη υπόθεση για την οποίαν ήταν ύποπτη μαζί με τον 26χρονο, ο οποίος ήδη είχε αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Κλήθηκαν ιατροδικαστές, οι οποίοι διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού, αλλά και σημάδια παραμέλησής του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

ΚΥΠΕ

Home