Καλαβασός: Κατάρρευσε δρόμος - Εκκενώθηκαν τέσσερα σπίτια

Καλαβασός: Κατάρρευσε δρόμος - Εκκενώθηκαν τέσσερα σπίτια

Έπαρχος Λάρνακας: Κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους

Στην Καλαβασό της Επαρχίας Λάρνακας τέσσερις κατοικίες εκκενώθηκαν ενώ γίνονται σκέψεις για εκκένωση άλλων 6 -7 που πλημμύρισαν μετά την κατάρρευση τοίχου παρακαμπτήριου δρόμου της Κοινότητας, λόγω της υπερχείλισης του φράγματος Καλαβασού, από τις χθεσινοβραδινές έντονες βροχοπτώσεις. 

Από τα ορμητικά νερά απομονώθηκαν δύο κατοικίες και διάφορα άλλα υποστατικά που βρίσκονται στη περιοχή, ενώ επί τόπου κλήθηκαν από το πρωί μέλη της Πολιτικής Αμυνας και της Επαρχιακής Διοίκησης.

 

Τα μέλη της Πολιτικής Αμυνας, με ειδικό εξοπλισμό κατάφεραν να εκκενώσουν τις δύο κατοικίες, ωστόσο ένα άτομο αρνήθηκε να φύγει από το σπίτι του παρά το γεγονός ότι η σύζυγος και τα παιδιά του απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

 

Η κατάσταση στη περιοχή αξιολογείται σε σύσκεψη που πραγματοποιείται από τη μία το μεσημέρι στο Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού υπό τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου με τη συμμετοχή μελών της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, του Κοινοτάρχη και μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Πολιτικής Αμυνας.  

Σε δηλώσεις του ο Επαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι στην Κοινότητα Καλαβασού παρατηρήθηκε από το πρωί «τεράστια ροή νερού και υπάρχουν σπίτια καθώς και πολίτες εγκλωβισμένοι στις κατοικίες. Ωστόσο αρκετοί έχουν ήδη μετακινηθεί, όμως παρέμειναν μόνο λίγοι κάτοικοι που αρνούνται να φύγουν, δεν επιθυμούν να φύγουν».  

Πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι να πειστούν όλοι οι κάτοικοι να μετακινηθούν σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο» και σημείωσε πως στα σπίτια που απομένουν αυτοί οι λίγοι κάτοικοι δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό, ωστόσο οι ένοικοι «αρνούνται να φύγουν».  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηστεφάνου είπε ότι «από το πρωί προς το μεσημέρι έχουν εκκενωθεί τέσσερις κατοικίες και γίνεται διαπραγμάτευση με ένα άτομο που έχει παραμείνει στην κατοικία του και αρνείται να φύγει ενώ η οικογένεια του έχει ήδη μεταφερθεί. Υπάρχουν ακόμα άλλες 6 -7 κατοικίες από τις οποίες μερικοί κάτοικοι έχουν ήδη φύγει από μόνοι τους έγκαιρα, κάτι που είναι ευχάριστο» είπε και σημείωσε πως «οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν οποιοδήποτε κίνδυνο».  

Ο Έπαρχος ανέφερε ακόμα ότι καταβάλλονται προσπάθειες με τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να γίνει γνωστό πόσοι κάτοικοι βρίσκονται ακόμα στις κατοικίες τους.  

Ερωτηθείς κατά πόσον η Κοινότητα Καλαβασού υπέστη αρκετές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ο κ. Χατζηστεφάνου απάντησε πως «στο χωριό έχουν συμβεί κάποιες καταστροφές οι οποίες δεν είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν. Όταν τελειώσει αυτό το κακό, η Επαρχιακή Διοίκηση θα επιληφθεί αμέσως του θέματος ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν όλα στην ομαλότητα».  

Σε άλλη ερώτηση ο Έπαρχος Λάρνακας απάντησε πως θα παραμείνει στην Κοινότητα «όσο χρόνο απαιτηθεί θα είμαστε εδώ. Από τις 05.40 το πρωί είμαστε σε επαφή και υπάρχει προσωπικό της Διοίκησης στη περιοχή. Έχουν ληφθεί ήδη κάποια μέτρα, ενώ επικοινωνήσαμε και με τα άλλα αρμόδια τμήματα και υπηρεσίες όπως την ΕΜΑΚ, την Αστυνομία και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες που βρίσκονται εδώ για να συντονιστούμε ώστε να δούμε τι ακριβώς είναι εκείνο που πρέπει να γίνει».

ΚΥΠΕ

Home