Κάλεσε σε εθνική συστράτευση για παιδεία ο Χατζηγιάννης

Κάλεσε σε εθνική συστράτευση για παιδεία ο Χατζηγιάννης

Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει

Για την παιδεία στην Κύπρο δαπανάμε πολλά και πετυχαίνουμε λίγα, γιατί συντηρούμε ένα γερασμένο, άδικο, ανελαστικό, αντιπαραγωγικό και αντιεκπαιδευτικό σύστημα, δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης καλώντας όλους σε εθνική συστράτευση για μεταρρυθμίσεις και αλλαγές προς όφελος των παιδιών μας.  

Στην ομιλία του στη Βουλή για τους προϋπολογισμούς ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα  πρέπει να αλλάξει αλλά όχι με εργασιοκεντρική φιλοσοφία αλλά εθνική συστράτευση και κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας να αρχίσει εντατικό διάλογο με όλα τα κόμματα για να βρούμε όλοι μαζί θεραπείες και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει σε σύσκεψη όλες τις πολιτικές δυνάμεις για μια νέα πορεία.

Η εκπαιδευτική στρατηγική, πρόσθεσε, είναι πυλώνας και πρόκληση για το μέλλον των παιδιών μας και σε αυτήν πρέπει να επενδύσουμε.

 

Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για το τομέα της διαφθοράς  και της απονομής δικαιοσύνης ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι εκδόθηκαν πορίσματα και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και αυτά τα αγνοεί η αντιπολίτευση που προβαίνει σε έντονη κριτική που φτάνει σε σημείο δημιουργίας συναισθηματικού φόρτου και τα βλέπει όλα κατάμαυρα. Όλα αυτά είπε, που παρουσίασαν, χρήζουν απολογίας προς τον κυπριακό λαό.  

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι ο κώδικας δεοντολογίας των Βουλευτών έχει θεσπιστεί και είναι έτοιμος και πρέπει επιτέλους να γίνει σάρκα και οστά για τη διαφθορά και για όλες τις πτυχές της κοινωνίας και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να συνδράμει, ώστε σύντομα να φτάσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση.

ΚΥΠΕ

 

Home