Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καλούν τον Γεν. Εισαγγελέα να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο

Offsite Team -
02.12.2022 - 22:56

Καλούν τον Γεν. Εισαγγελέα να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο

Η Πρωτοβουλία "Αμμόχωστος-Για την Κύπρο" καλεί Γεν. Εισαγγελέα να εφαρμόσει τον νόμο σε σχέση με αναφορές Θεμιστοκλέους

Η Πρωτοβουλία "Αμμόχωστος - Για την Κύπρο" καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα όπως "επιτέλους εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο για τη ρητορική μίσους και διακρίσεων (Ποινικός Κώδικας ΚΕΦ.154/99A)" σε σχέση με αναφορές του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, αλλά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα "όπως ασκήσουν πίεση ως προς αυτό τον σκοπό".

>>Διαβάστε επίσης: Χαμός στη Βουλή για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Όλα όσα λέχθηκαν<<

«Είμαστε αναγκασμένοι για ακόμη μια φορά να αντιδράσουμε στα όσα ακούστηκαν σήμερα στην Βουλή από το στόμα ενός κυρίου που προσβάλει τόσο τον θεσμό του βουλευτή όσο και την ίδια την δημοκρατία μας», αναφέρει σε ανακοίνωση η Πρωτοβουλία, η οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων σε «ρατσιστικό και ομοφοβικό, παραλήρημα" του κυρίου Θεμιστοκλέους από το βήμα της ολομέλειας κατά την διάρκεια της συζήτησης για την υποχρεωτικότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Επίσης η Πρωτοβουλία καλεί «κάθε δημοκράτη πολιτικό να αρνείται κάθε συνδιαλλαγή" με τον κ. Θεμιστοκλέους και προσθέτει πως «οι διαφορετικές απόψεις είναι τροφή για την δημοκρατία, η ρητορική μίσους όμως είναι δηλητήριο που τρώει την σάρκα της». 

ΚΥΠΕ

Home