Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καμίνι η Κύπρος - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Offsite Team -
02.10.2022

Καμίνι η Κύπρος - Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

Φτάνει στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία - Θα υπάρχει και σκόνη στην ατμόσφαιρα

Σήμερα Κυριακή (2/10) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 2 με 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 29 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Να πούμε πως η ταυτόχρονα εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες από το Τμήμα Μετεωρολογίας. η οποία θα είναι σε ισχύ σήμερα Κυριακή (2/10) από τις 11:00 μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας. 

Στην προειδοποίηση αναφέρεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς κελσίου.

χψωβνμ

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ στα δυτικά και βόρεια παράλια θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση,  για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση,  για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση,  για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Offsite / ΚΥΠΕ

Home