Καραγιάννης: Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές θα την πληρώσουμε Γενάρη

Καραγιάννης: Αν χαλαρώσουμε στις γιορτές θα την πληρώσουμε Γενάρη

Δεν είναι εφικτό να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 100 αλλά μπορεί να φτάσουμε κοντά δηλαδή μεταξύ 100 - 150.

Του Μίμη Χριστοφόρου

Βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη μέρα των νέων περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες μέρες. Τα μέτρα αυτά θα είναι σε ισχύ μέχρι και το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου όπου αν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας τα μέτρα θα χαλαρώσουν εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων. 

Η Offsite επικοινώνησε με τον Δρ. Πέτρο Καραγίαννη ο οποίος μας ανέφερε ότι θα υπάρξει κάποια χαλάρωση έστω και για τις γιορτές, θα δείξει όμως τις επόμενες μέρες.  Ήδη υπάρχει μια ελαφριά πτώση αλλά πρέπει να συνεχίσει, σημείωσε.  Δεν είναι εφικτό να μειωθούν τα κρούσματα κάτω από 100 αλλά μπορεί να φτάσουμε κοντά δηλαδή μεταξύ 100 - 150.

Υπάρχει αύξηση σε Λευκωσία και Λάρνακα και αυτό με ανησυχεί, δήλωσε ο κ. Καραγιάννης, και "ελπίζω τώρα με τα περιοριστικά μέτρα που άρχισαν από χθες ότι θα μειωθούν και σε αυτές τις δυο επαρχίες".

Παίρνει χρόνο για να δεις αν αποδίδουν κάποια μέτρα διότι ο ιός αυτός χρειάζεται 10 μέρες για να καθαρίσει, επί 10 μέρες είναι μολυσματικός οπόταν μπορεί να σου αλλάξει την εικόνα άρδην, δήλωσε.

Αν πάμε σε χαλαρώσεις τα Χριστούγεννα... θα την πληρώσουμε τον Ιανουάριο 

Είναι δεδομένο ότι αν έχεις στην κοινότητα μετάδοση και χαλαρώσεις τα μέτρα δεν θα σταματήσουμε, θα κάνουμε το κέφι μας και "ότι βρέξει ας κατεβάσει" μετά, όμως αυτό για κάποιους σημαίνει θάνατο, σημείωσε.

"Εάν δεν είμαστε προσεκτικοί υπάρχει το σενάριο να πάμε σε πιο περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές και το καλό το σενάριο λέει ότι αν ρίξουμε τους αριθμούς μας και είμαστε προσεκτικοί και τα Χριστούγεννα χωρίς σοβαρά περιοριστικά μέτρα μπορεί να γλυτώσουμε. Αυτό θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά μας τα Χριστούγεννα".

Τα μέτρα μπορεί να χαλαρώσουν, μας είπε ο Δρ. Καραγιάννης, έστω και με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων φτάνει να είμαστε κι εμείς προσεκτικοί, αλλά επειδή είναι Χριστούγεννα ο κόσμος θα βγει, θα διασκεδάσει με τους δικούς του και...ο Θεός βοηθός. 

"Δυστυχώς όταν κάποιος είναι θετικός στον ιο δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και στις οικογένειες. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάρα πολλές οικογένειες οι οποίες είναι σε απομόνωση, διότι μετέδωσε κάποιος τον ιό στο σπίτι''.

Home