Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καραγιάννης: Καμπανάκι η κατάσταση στη Λεμεσό

Offsite Team -
30.07.2020 - 12:00

Καραγιάννης: Καμπανάκι η κατάσταση στη Λεμεσό

Thumbnail
"Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να εφαρμόζουμε τα μέτρα"

Η παρούσα κατάσταση στη Λεμεσό πρέπει να ενεργήσει ως καμπανάκι για εκείνους που όχι μόνο θεωρούν ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό, αλλά αντιθέτως επέμεναν ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στην Κύπρο και ιδού τα αποτελέσματα με τη χαλάρωση που παρατηρήθηκε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Ομάδας, Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης.

 

Ερωτηθείς για την αυριανή σύσκεψη με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι κατά τη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθεί η επιδημιολογική εικόνα και θα συζητήσουν και τα σχετικα με τη Λεμεσό.

 

Σε ερώτηση για την αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε χθες και το γεγονός ότι τα 7 από τα 13 χθεσινά κρούσματα αφορούσαν τη Λεμεσό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι είναι αναμενόμενο αυτό, «διότι με τις τρεις, τέσσερις αλυσίδες που υπάρχουν είναι επόμενο ότι μέχρι να περιοριστεί η εξάπλωση μέσω των ιχνηλατήσεων θα βρούμε ακόμα λίγα θετικά κρούσματα».

 

«Εξαρτάται όμως πόσα άλλα θα προκύψουν από τους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους που γίνονται αυτή τη στιγμή»,  πρόσθεσε.  

Απαντώντας σε ερώτηση αν η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή είναι ελεγχόμενη ακόμα και επομένως αυτό που προέχει είναι να περιοριστούν τα κρούσματα όσο το δυνατό πιο γρήγορα .  

Σε ερώτηση αν τους ανησυχούν τα ορφανά κρούσματα μέσα στην κοινότητα, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι είναι ανησυχητικό, «διότι δεν ξέρουμε την πηγή μόλυνσής τους».  

«Επομένως, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να εφαρμόζουμε τα μέτρα που έχουμε πει επανειλημμένα, κυρίως αυτή την περίοδο που παρουσιάζεται μια μικρή αναζωπύρωση του ιού στην περιοχή της Λεμεσού», σημείωσε.  

Ερωτηθείς αν επιβάλλεται η χρήση μάσκας κυρίως σε κλειστούς χώρους, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπάρχει σύσταση για μάσκα σε κλειστούς χώρους, την οποία όλοι εγκατέλειψαν.  

«Επομένως η σύσταση είναι εκεί. Από εκεί και πέρα κατά πόσο από σύσταση θα γίνει υποχρεωτική, θα δούμε», συμπλήρωσε.  

Σε ερώτηση αν είναι κάτι που θα θέσουν στην αυριανή σύσκεψη στο Προεδρικό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι πιθανόν. «Σε κάποιο σενάριο ίσως να είναι αναγκαίο να γίνει και αυτό», κατέληξε.  

ΚΥΠΕ

Home