Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καραγιάννης: Υπό παρακολούθηση & η Λεμεσός-Τι ισχύει για Λάρνακα

Του Γιώργου Μιχαηλίδη -
05.10.2020 - 09:26

Καραγιάννης: Υπό παρακολούθηση & η Λεμεσός-Τι ισχύει για Λάρνακα

Thumbnail
Τελειώνουν τα πρώτα έκτακτα μέτρα στην Λάρνακα την Πέμπτη - Τι θα γίνει

Υπό παρακολούθηση και η Λεμεσός για πιθανή λήψη  μέτρων εάν χρειαστεί λόγω  αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα τρία περιστατικά σε σχολεία το τελευταίο διάστημα και η κοινή συνεύρεσή τους σε αθλητικό κέντρο σήμανε συναγερμό στην επιδημιολογική ομάδα. Σημειώνεται ότι από τα τελευταία περιστατικά δημιουργήθηκε αλυσίδα 7-8 ατόμων. Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ Πέτρος Καραγιάννης τόνισε ότι προς το παρόν δεν έγιναν σκέψεις για λήψη μέτρων.

Όσον αφορά στη Λάρνακα και Αμμόχωστο, τα νέα  πρόσθετα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα 05 Οκτωβρίου.  Την Πέμπτη θυμίζουμε ότι τελειώνει το Διάταγμα για την πρώτη δέσμη μέτρων περιορισμού στην Λάρνακα. Ο Δρ.  Καραγιάννης ανέφερε ότι αναλόγως της επιδημιολογικής εικόνας  θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις εάν θα χρειαστεί να ανανεωθούν τα μέτρα. 

Ο δρ Καραγιάννης τόνισε ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα αυτή τη στιγμή με 44 κρούσματα είναι στο Δασάκι Άχνας ωστόσο τόνισε ότι οι κάτοικοι άρχισαν και πειθαρχούν στους δειγματοληπτικούς ελέγχους και στον περιορισμό διακινήσεων αφού ο ιός μεταδίδεται πανεύκολα.

Ο Δρ Καραγιάννης είπε ότι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα σε παγκύπρια κλίμακα δημιουργούν μεμονωμένες αλυσίδες.

 

Home