Καραγιάννης/Ίσως μέτρα σε Λάρνακα αν αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων

Καραγιάννης/Ίσως μέτρα σε Λάρνακα αν αυξηθεί ο αριθμός κρουσμάτων

Τι δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης

Πιθανότητα λήψης μέτρων στην Επαρχία της Λάρνακας, υπάρχει αν τα κρούσματα αυξηθούν πάνω από 20 - 22, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης στην Offsite. Την ίδια στιγμή, οι τρεις αλυσίδες μετάδοσης στη Λάρνακα δεν είναι ανησυχητικό στοιχείο καθώς είναι ελεγχόμενα ακόμα.

“Είναι ανησυχητικό από την άποψη ότι έχουμε τρεις αλυσίδες μετάδοσης στην Λάρνακα. Από την άλλη, εφόσον γίνεται η ιχνηλάτηση και εντοπίζονται τα κρούσματα καλώς, για να μην υπάρξει περαιτέρω εξάπλωση και για να τους έχουμε όλους. Μέχρι στιγμής είναι ελεγχόμενο, χρειάζεται προσοχή. Να δούμε τι θα προκύψει και σήμερα”

Ερωτηθείς αναφορικά με μέτρα που μπορεί να παρθούν στην Λάρνακα ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε ότι "αυτό πιθανόν να γίνει αν ξαφνικά περάσουμε τα 10 κρούσματα και φτάσουμε τα 20-22 υπάρχει πιθανότητα να παρθούν μέτρα. Θα εξαρτηθεί ανάλογα με τον αριθμό”. 

Τι γίνεται με τα αυξημένα κρούσματα της Ελλάδας; 

Αναφορικά με την πτώση της Ελλάδας στην κατηγορία Γ’ δεδομένου της αύξησης των κρουσμάτων ο Δρ. Καραγιάννης; δήλωσε ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε. Η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας θα αναλύσει τα δεδομένα που έχει και αναλόγως θα κάνουν σύσταση στον Υπουργό.  

Home