Καρούσος στην Offsite: «O Πυρίλλης με πρόδωσε»

Καρούσος στην Offsite: «O Πυρίλλης με πρόδωσε»

«Κόλπο για να έρθει περισσότερη χρηματοδότηση στο Παραλίμνι εις βάρος τον υπολοίπων», βλέπει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας. 

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας μιλώντας στην Offsite σχετικά με την τελευταία δημόσια τοποθέτηση του κατά του Δήμαρχου Παραλιμνίου, αναφέρει πως νιώθει προδομένος από τον κ. Θεόδωρο Πυρρίλη ,καθώς άλλα συμφωνήθηκαν και άλλα βλέπει να γίνονται.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρούσος, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου ενώ λέει «η ισχύς εν τη ενώσει», αυτή γίνεται με τρόπο που να βολεύει το Παραλίμνι εις βάρος των υπολοίπων.

«Μέχρι προχθές απέρριπτε το σενάριο όλοι οι 9 (από Δασάκι μέχρι Πρωταρά) σε ένα και επέμενε μόνοι οι τέσσερεις σε ένα, αφού θα μειωνόταν το ποσοστό του Δήμου Παραλιμνίου σημαντικά. Το Παραλίμνι με τη πρόταση του και με πληθυσμό 15,000 θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των αποφάσεων έναντι των δημοτών της Αγίας Νάπας, της Σωτήρας και της Δερύνειας. Στο σενάριο αυτό επίσης η Αγία Νάπα ενώ θα συνεισφέρει το 40% του προϋπολογισμού θα έχει εκπροσώπηση μόνο το 14% δηλαδή 1 ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 10. Δηλαδή διάλυση της Αγίας Νάπας», μας δήλωσε όπως έγραψε και χαρακτηριστικά στα κοινωνικά δίκτυα μια ημέρα προηγουμένως ρίχνοντας τα πυρά του στον Δήμαρχο Παραλιμνίου.  

Μάλιστα ο κ. Καρούσος βλέπει συμφέροντα που δεν θέλουν με κανένα τρόπο το όνομα και το «brand name» της Αγίας Νάπας να επεκταθεί προς δυτικά, δηλαδή προς Σωτήρα και Λιοπέτρι.

Θέλουμε δύο ισότιμους δήμους

«Είναι λάθος να γίνει ένα Δημαρχείο. Θέλουμε το καλό της επαρχίας. Η περιοχή δεν χρειάζεται ένα υπερ – δήμο και ένα υπό – δημο, αλλά δύο ισότιμους δήμους που θα συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον χωρίς να έχουν στόχο την αντικατάσταση της πόλης», σημείωσε, ενώ όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «η πρόταση του Δήμου Παραλιμνίου ταυτόχρονα έρχεται να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους (κοινότητες). Τους πλούσιους τους οποίους θα ελέγχει το Παραλίμνι να έχουν προϋπολογισμούς πέραν των 50εκ και τους φτωχούς (κοινότητες) που τους έπεισε να ζητούν ένα Δήμο, με προϋπολογισμό κάτω από 7εκ».

Όσοι πιστοί προσέλθετε

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, αναφέρεται και στην μελέτη που εκπόνησε η ίδια η Ένωση Δήμων που αναφέρει ρητά τη δημιουργία δύο δήμων, ένας κάτω από το Παραλίμνι με Δερύνεια και ίσως Φρέναρος, και ο άλλος κάτω από την Αγία Νάπα, στον οποίο θα συνενωθούν Σωτήρα και Λιοπέτρι.

«Ας έρθουν και άλλοι δήμοι να ενωθούν μαζί μας. Το «brand name» της Αγίας Νάπας μπορεί να βοηθήσει και Σωτήρα και Λιοπέτρι αλλά και όσους άλλους δήμους στην περιοχή που το επιθυμούν».

Δεν είναι προσωπικό

Το όλο ζήτημα δεν είναι προσωπικό με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, δηλώνει ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας. «Θέλω το καλύτερο δυνατό για την επαρχία μας. Να βοηθήσουμε και τους “αδύνατους” ώστε να αναπτυχθούμε όλοι μαζί».

Σε ερώτηση μας κατά πόσον ο Δήμαρχος Παραλιμνίου έχει επικοινωνήσει μαζί του μετά την καυστική του ανάρτηση ο κ. Καρούσος μας απάντησε αρνητικά, αναφέροντας ωστόσο πως «σίγουρα θα μιλήσουμε. Δεν τίθεται θέμα σε τούτο».

Δείτε αναλυτικά την καυστική ανάρτηση του Δημάρχου Αγίας Νάπας:

Home