Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταγγελίες ΟΕΛΜΕΚ για αξιολόγηση Βοηθού Διευθυντή σχολείου

Offsite Team -
16.12.2021 - 17:34

Καταγγελίες ΟΕΛΜΕΚ για αξιολόγηση Βοηθού Διευθυντή σχολείου

Kαλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να δώσει οδηγίες για διερεύνηση

Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει την αξιολόγηση Βοηθού Διευθυντή σχολείου με την πιο ψηλή βαθμολογία και κάνει λόγο για «πρωτοφανή ενέργεια», ίσως, για πρώτη φορά στην ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης, προκαλώντας σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι συνεδρίασε σήμερα για τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν, καθώς επίσης και για τα θέματα που αφορούν στην βαθμολογία, για σκοπούς αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Με την ολοκλήρωση της έκτακτης διάσκεψης, η ΟΕΛΜΕΚ ανακοίνωσε πως αποφάσισε «να καταγγείλει την πρωτοφανή ενέργεια, να αξιολογηθεί απλός Β.Δ. με το βαθμό 40 (η πιο ψηλή βαθμολογία), ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης, προκαλώντας σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα», ενώ καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να δώσει οδηγίες για διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος, καθώς και άλλων πιθανών ευνοιοκρατικών αξιολογήσεων.

Επιπλέον, αποφάσισε όπως η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Παιδείας, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και τον Γενικό Επιθεωρητή Μέσης Εκπαίδευσης, για συζήτηση της προκλητικής αυτής ενέργειας.

Η ΟΕΛΜΕΚ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι οι αποσπασμένοι καθηγητές που προάγονται, καθώς και οι αποσπασμένοι Β.Δ. και Β.Δ.Α’, πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία για άσκηση των διοικητικών καθηκόντων τους.

ΚΥΠΕ

Home