Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταγγέλθηκαν 15 πολίτες & 3 υποστατικά για παραβίαση μέτρων

Offsite Team -
25.03.2022 - 10:06

Καταγγέλθηκαν 15 πολίτες & 3 υποστατικά για παραβίαση μέτρων

Thumbnail
Σε καταγγελίες 15 πολιτών και 3 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 1.864 ελέγχους

Σε καταγγελίες 15 πολιτών και 3 υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από 1.864 ελέγχους που πραγματοποίησε παγκύπρια, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση και η εφαρμογή των διαταγμάτων του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 558 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων καταγγέλθηκαν 9 πολίτες και 3 υποστατικά, ενώ στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 190 έλεγχοι, από τους οποίους δεν προέκυψαν καταγγελίες.

 

Στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 367 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 3 πολίτες, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 110 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε μία καταγγελία πολίτη, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 346 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 2 πολίτες, ενώ στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 115 έλεγχοι, χωρίς να υπάρξει καταγγελία.

 

Επίσης, παγκύπρια, η Τροχαία διενήργησε 172 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καταγγελία, ενώ η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία διενήργησε 6 ελέγχους χωρίς καταγγελίες.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, όσον αφορά στους πολίτες, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε μη χρήση προστατευτικής μάσκας σε υποστατικά και σε οχήματα.

Όσον αφορά στα υποστατικά, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι τριών υποστατικών, για παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Επίσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, μετά από μονομερή αίτηση της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα αναστολής λειτουργίας υποστατικού στην Πάφο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας, στις 30 Ιανουαρίου, 2022, μέλη του Κλάδου Καταπολέμησης Αδικημάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, μαζί με μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Εγκλήματος Πάφου, διενήργησαν έρευνα με δικαστικό ένταλμα σε υποστατικό στην Πόλη Χρυσοχούς.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι πύργοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, αριθμός χειρόγραφων σημειώσεων και χρηματικό ποσό, ύψους 250 ευρώ. Από προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν, φαίνεται ότι στο εν λόγω υποστατικό παρέχονταν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων καζίνου.

Η Αστυνομία αναφέρει ότι συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε παγκύπρια βάση, για την τήρηση των μέτρων και την εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

ΚΥΠΕ

Home