Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταιγίδες, πλημμύρες, τροχαία - Το έλα να δεις καλοκαιριάτικα

Offsite Team -
14.06.2022 - 18:37

Καταιγίδες, πλημμύρες, τροχαία - Το έλα να δεις καλοκαιριάτικα

Πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών, ρυμουλκήθηκαν οχήματα που κόλλησαν στις πλημμύρες

Τρελάθηκε για τα καλά ο καιρός. Καταιγίδες και πλημμύρες που έφεραν αρκετά προβλήματα κυρίως στην Επαρχία Λευκωσίας είχαμε από το μεσημέρι της Τρίτης 14/6.  

Γύρω στις 14:30 της Τρίτης (14/06) ξέσπασε έντονη βροχόπτωση στην Πρωτεύουσα.

Τα σημερινά καιρικά φαινόμενα οδήγησαν στην κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας σε διάφορες περιοχές της Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια της δυνατής βροχής.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, σημειώθηκαν περίπου 15 κλήσεις που αφορούσαν περιστατικά για ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων, αντλήσεις από υπόγειες κατοικίες και διανοίξεις φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων.

Πιο συγκεκριμένα ο Κεττής αναφέρει:

Μεμονωμένες κλήσεις για πλημμύρες στην πόλη της  Λευκωσίας. Αφορούν απόφραξη φρεατίων όμβριων υδάτων. Περιοχές Στροβόλου, Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου, Λατσιά και Δάλι. Περίπου 10 κλήσεις.

Σε 3 περιπτώσεις είχαμε ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων (χωρίς παγιδευμένους) στην Βιομηχανική Περιοχή Στροβόλου.

Σύνολο για την Επαρχία Λευκωσίας 15 κλήσεις. 4 ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων (Βιομηχανική περιοχή Στροβόλου), 3 αντλήσεις  από υπόγεια κατοικιών (περιοχή Καλλιθέας, Δάλι), και 8 διανοίξεις φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων (περιοχές Στροβόλου, Λατσιών). Εργάζονται 2 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.

Οι κλήσεις αφορούσαν τις περιοχές της Βιομηχανικής περιοχής Στροβόλου, Λατσιών και Ιδαλίου.

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε επίσης σε αναρτήσεις σχετικές με την κακοκαιρία, καλώντας τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας ενώ, γύρω στις 17:00, ενημέρωσε τους πολίτες μέσω tweet για το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου Αγ. Νάπας προς αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω οδικών συγκρούσεων. 

 

 

Ο καιρός απόψε και αύριο

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. 

>>>Διαβάστε επίσης: «Πνίγηκε» η Λευκωσία - 10 κλήσεις για βοήθεια (Βίντεο)

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν σταδιακά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 28 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Home