Κατακλυσμός: Φουλάρουν Κύπριους τα ξενοδοχεία σε Πρωταρά/Αγ.Νάπα

Κατακλυσμός: Φουλάρουν Κύπριους τα ξενοδοχεία σε Πρωταρά/Αγ.Νάπα

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η περιοχή θα κατακλυστεί από ντόπιους - λάτρεις της επαρχίας της Αμμοχώστου

Ρεπορτάζ: Χαρούλα Αλέξη/Digital TV

Μικρός αριθμός ξενοδοχείων της τάξης του 20-25% δεν έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στην Επαρχία της Αμμοχώστου όπως δήλωσε στην εκπομπή ''Offsite On Air'' της Digital TV ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας. Στο παρόν στάδιο οι Βρετανοί είναι αυτοί που θα καθορίσουν το περαιτέρω άνοιγμα των ξενοδοχείων - με την αναβάθμιση της Κύπρου, στην πράσινη κατηγορία - γεγονός που θα βοηθήσει στην κάθοδο των Βρετανών τουριστών στο νησί.  

Ο κ. Τάκκας ανέφερε στην εκπομπή offsite on air: “Αναμένουμε στις 7 Ιουνίου, τις ανακοινώσεις από πλευράς Αγγλίας. Ελπίζουμε να είναι θετικές, διότι αν δεν είναι αυτό θα μας πάρει άλλες 3 εβδομάδες, δηλαδή η επόμενη συνεδρίαση τους θα είναι στις 28 Ιουνίου, που αντιλαμβανόμαστε ότι χάθηκε και ο Ιούνιος.”

Η περιοχή της Αμμοχώστου και κυρίως ο Πρωταράς και η Αγία Νάπα αυτήν την περίοδο συντηρείται, στον βαθμό βέβαια που συντηρείται από την ρωσική αγορά.

“Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή και με την μοναδική αγορά που συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή που είναι η ρωσική, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.” τόνισε ο κ. Τάκκας. 

Ωστόσο φαίνεται πως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, η περιοχή θα κατακλυστεί από ντόπιους - λάτρεις της επαρχίας της Αμμοχώστου, που ήδη άρχισαν να κάνουν τις κρατησεις τους στα ξενοδοχεία της περιοχής.

''Ναι είναι γεγονός ότι υπάρχει πολύ αυξημένο ενδιαφέρον ειδικά τις ημέρες του κατακλυσμού. Οι Κύπριοι προτιμούν την περιοχή και βολεύει αυτή η περίοδος γιατί υπάρχει διαθεσιμότητα σε πολύ καλές τιμές.” σημείωσε ο κ. Τάκκας.

Τα μέλη του ΠΑΣΥΞΕ, αναγνωρίζουν πως το σχέδιο επιδότησης εσωτερικού τουρισμού έδωσε ανάσα τόσο στον κλάδο όσο και στους Κύπριους που είχαν ανάγκη τις διακοπές μετά από μια μακρά περίοδο αλλεπάλληλων απαγορευσεων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού. 

Home