Κατάργηση Προεισαγωγικών: Δεν λένε όχι εκπαιδευτικοί και γονείς

Κατάργηση Προεισαγωγικών: Δεν λένε όχι εκπαιδευτικοί και γονείς

ΟΕΛΜΕΚ & Γονείς μέσης εκπαίδευσης περιμένουν να δουν την πρόταση Προδρόμου για την κατάργηση των Εισαγωγικών εξετάσεων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Τηλεδιασκέψεις με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αλλά και με τους οργανωμένους γονείς είχε ο υπουργός παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους οργανωμένους γονείς μέσης εκπαίδευσης, για τις σκέψεις που γίνονται για ενδεχόμενη κατάργηση εισαγωγικών εξετάσεων από του χρόνου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή «Παρασκήνιο» ο ίδιος ο υπουργός παιδείας, γίνονται σκέψεις όπως καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τους τελειόφοιτους της χρονιάς 2021-2022.

Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως σε περίπτωση που δεν θα υπάρχουν εισαγωγικές εξετάσεις, θα υπάρχει μια μεταρρύθμιση του συστήματος εισδοχής στα πανεπιστήμια. Ο κ. Προδρόμου εξήγησε πώς ο τελικός βαθμός θα είναι ο μέσος όρος των δύο τετραμήνων.

Τι λένε οι εκπαιδευτικοί

Σε δηλώσεις του στην Offsite ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Θέμης Πολυβίου ανέφερε πως μετά την ενημέρωση που έλαβαν από τον υπουργό παιδείας, εξέφρασαν τους ενδοιασμούς, τις απορίες που έχουν οι εκπαιδευτικοί ενώ ανέφεραν και προβλήματα που τυχόν θα δημιουργηθούν εάν τελικά καταργηθούν οι εισαγωγικές εξετάσεις. 

«Εάν ενταχθούν οι εξετάσεις τετραμήνων σε στυλ παγκύπριων εξετάσεων, αυτό σημαίνει πως αλλάζει άρδην η μορφή τους». Για να προσθέσει πως είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ούτως ώστε να γίνει σωστός σχεδιασμός.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολυβίου, οι εκπαιδευτικοί αναμένουν όπως τους αποσταλεί γραπτώς η εισήγηση που έχει τεθεί στο τραπέζι, έτσι ώστε να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. 

Δεν είμαστε αρνητικοί λένε οι γονείς

Από την πλευρά τους και οι οργανωμένοι γονείς ζητούν όπως τους κατατεθεί από το υπουργείο παιδείας η εισήγηση, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Διονυσίου να δηλώνει στην Offsite πως εκ των προτέρων δεν βλέπουν αρνητικά την εισήγηση αυτή.

«Ζητήσαμε από τον υπουργό παιδείας να μας καταθέσει την ολοκληρωμένη πρόταση σχετικά με το ενδεχόμενο κατάργησης των εισαγωγικών εξετάσεων. Εκ των προτέρων δεν είμαστε αρνητικοί αλλά ούτε απορρίπτουμε το οτιδήποτε».

Καταληκτικά ο κ. Διονυσίου ανέφερε πως στην πρόταση οι γονείς ζητούν όπως συμπεριλαμβάνονται ασφαλιστικές δικλείδες και να είναι αξιοκρατικό το θέμα εισαγωγής στα δημόσια πανεπιστήμια για όλους τους μαθητές.  

Home