Καταρρακτώδεις βροχές & χαλαζόπτωση στην επ. Αμμοχώστου (βίντεο)

Καταρρακτώδεις βροχές & χαλαζόπτωση στην επ. Αμμοχώστου (βίντεο)

Δείτε βίντεο - Αναλυτικά η πρόβλεψη για απόψε

Σε ισχύ βρίσκεται από τις 11:00 η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, στο Παραλίμνι η βροχόπτωση ξεκίνησε από το μεσημέρι, ενώ πριν το απόγευμα σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά αρχικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 10 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 12 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Από νωρίς το βράδυ αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, αλλά αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια ταραγμένη και στα δυτικά και βόρεια κυματώδης.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, αλλά το βράδυ αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Το Σάββατο, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και πιθανό χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Αργά το βράδυ αναμένονται και πάλι τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Home