Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καταρτίζουν πλάνο για το φθινόπωρο Χατζηπαντέλας-ειδικοί

Offsite Team -
21.07.2022

Καταρτίζουν πλάνο για το φθινόπωρο Χατζηπαντέλας-ειδικοί

Θα έχουν συνάντηση σήμερα - Καταθέτουν εισηγήσεις οι ειδικοί

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Συνάντηση με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής θα έχει σήμερα στις 16:00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από αίτημα κάποιων μελών της επιτροπής. Συγκεκριμένα, αριθμός ειδικών έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας μέσω της οποίας εκφράζονταν οι ανησυχίες τους μετά και τις εισηγήσεις από πλευράς της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας Στέλλας Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου έστειλε επιστολή στους 27 υπουργούς Υγείας όπου τους ζητά να λάβουν συγκεκριμένα προληπτικά βήματα το καλοκαίρι ενόψει της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου. Τα μέτρα που εισηγείται η Επίτροπος Κυριακίδου μέσω της Κομισιόν για τους καλοκαιρινούς μήνες περιλαμβάνουν τη χορήγηση δεύτερης ενισχυτικής δόσης στα άτομα άνω των 60 καθώς για άτομα σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Παράλληλα επισημαίνει πως τα κράτη μέλη θα πρέπει να προετοιμαστούν για την επιστροφή στα σχολεία και στους χώρους εργασίας μετά το πέρας του καλοκαιριού, διατηρώντας την επιλογή της επιβολής μέτρων όπως τη τήρηση αποστάσεων και τις προστατευτικές μάσκες.

Προς το παρόν όχι άλλα μέτρα

Στη συνάντηση των ειδικών με τον υπουργό Υγείας αναμένεται να γίνει αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Παράλληλα οι ειδικοί θα καταθέσουν τις εισηγήσεις τους ώστε να καταρτιστεί πλάνο πριν από τις διακοπές του Αυγούστου.

Παρόλο που υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα, δεν αναμένεται να παρθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις για επιπλέον μέτρα, με τους ειδικούς να επαναλαμβάνουν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκα, απόσταση, υγιεινή χεριών)

Σε σχέση με την νέα μετάλλαξη «Κένταυρος», ήδη ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε πως «τα νοσηλευτήρια μας είναι πανέτοιμα και θα χειριστούμε το ενδεχόμενο αυξημένων νοσηλειών».

Ατέλειωτα τα clusters από γάμους και βαπτίσεις

Όπως έγραψε σε προηγούμενο ρεπορτάζ της η OffsiteNews έχουν καταγραφεί αλυσίδες κρουσμάτων κυρίως μεταξύ οικογενειών που συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι αλλά και ευρύτερων κοινωνικών κύκλων που συναθροίζονται σε διάφορες εκδηλώσεις όπως είναι οι γάμοι και οι βαπτίσεις. 

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ σε ποια ηλικιακή ομάδα εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα

Καταληκτικά σημειώνεται πως από τα 96 δείγματα της κοινότητας την περίοδο 4-9 Ιουλίου φάνηκε πως:

  • τα 8 ήταν Όμικρον 2 (8.5%)
  • τα 12 ήταν Όμικρον 4 (12.5%)
  • τα 76 ήταν Όμικρον 5 (79%)

1

Home