Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Kατεχόμενα: Αυξήσεις στον καφέ & το ψωμί προκαλούν αντιδράσεις

Offsite Team -
29.08.2021 - 13:45

Kατεχόμενα: Αυξήσεις στον καφέ & το ψωμί προκαλούν αντιδράσεις

Thumbnail

Ούτε καφέ δεν θα μπορούμε πια να παραγγείλουμε, σχολιάζει η Κίπρις ποστασί σήμερα για την επικείμενη νέα αύξηση στον καφέ, ενώ κι άλλα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι αύξηση αναμένεται και στο ψωμί.

 

Ήδη οι τελευταίες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το υγραέριο, έχουν επιφέρει στα κατεχόμενα σειρά αυξήσεων σε τιμές αγαθών και προϊόντων.

 

Τον Ιούλιο είχε γίνει αύξηση 15% στην τιμή του καφέ και τα 100 γρ καφέ πωλούνταν 6,5 ΤΛ (περίπου 70 σεντ). Με την νέα αύξηση, προστίθεται, η τιμή θα φτάσει τις 8,5 ΤΛ (90 σεντ περίπου) και μια συνήθεια 40 χρόνων θα χαθεί.

 

Ο διευθυντής της εταιρείας καφέ Οζά, Εργκιούν Οζά, εξηγεί ωστόσο στην Κίπρις ποστασί ότι η αύξηση στην τιμή του καφέ δεν έχει σχέση με τις αυξήσεις στα κατεχόμενα αλλά επειδή υπάρχει κρίση στην προσφορά καφέ σε όλο τον κόσμο, λόγω του παγετού στην μητέρα χώρα του καφέ ανά το παγκόσμιο, της Βραζιλίας. Οι αυξήσεις στον καφέ, πρόσθεσε, επηρεάζουν και τον τουρκικό καφέ, που χρησιμοποιείται περισσότερο στα κατεχόμενα.  

Σύμφωνα με τον κ. Οζά, η τιμή του καφέ έχει διπλασιαστεί σε σχέση με δύο μήνες πριν. Σημείωσε δε και το χάος στις θαλάσσιες μεταφορές, σημειώνοντας ότι δύο κοντέινερ με καφέ που αναμένονταν στα κατεχόμενα τον Σεπτέμβριο, τελικά θα έρθουν τον Οκτώβριο.  

Από την αύξηση στην τιμή του υγραερίου στα κατεχόμενα, επηρεάστηκε πάντως η τιμή του ψωμιού. Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, η τιμή του ψωμιού αυξάνεται για δεύτερη φορά μέσα στον Αύγουστο και από 2,25 ΤΛ θα φτάσει τις 3 ΤΛ (31 σεντ). Συνολικά, αναφέρεται, πρόκειται για αύξηση 33,3% σε ένα μήνα.  

Στο μεταξύ, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις στην απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου»  για διεξαγωγή των PCR/rapid επί πληρωμή για όλους επέφεραν ρήξη μεταξύ των «υπουργών». Μετά τον «υπουργό υγείας» Ουνάλ Ουστέλ που διαφώνησε δημόσια και ο «υπουργός παιδείας», Ολγκούν Αμτζιάογλου είπε ότι αυτή η απόφαση «δεν είναι εντολή του Αλλάχ».  

Τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι το θέμα θα ξανασυζητηθεί αύριο στην νέα συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», όπου και αναμένεται «να μεγαλώσει ο καβγάς».

Home