Κατεχόμενα: Επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες

Κατεχόμενα: Επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12 μήνες

Αρχίζουν με ενέργειες του «υπουργείου» πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο

Ο «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» Φικτρί Ατάογλου ανακοίνωσε ότι αρχίζει με ενέργειες του «υπουργείου» πρόγραμμα  για τη χειμερινή περίοδο, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Βατάν».  

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε δηλώσεις του στα πλαίσια διάσκεψης Τύπου όπου παρουσίασε το πρόγραμμα, ο κ. Ατάογλου είπε ότι «εφαρμόζεται στη χώρα τουρισμός για 12 μήνες» και πρόσθεσε ότι στα πλαίσια του προγράμματος που ανακοινώθηκε, στοχεύουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και στους 12 μήνες του έτους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ανάφερε ακόμα ότι το ίδιο πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί κατά τα έτη 2012-2014 στη «νότια Κύπρο», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είπε ότι το 2014 κατόπιν δικού τους αιτήματος, άρχισε η «επιχείρηση για το χειμερινό τουρισμό», αλλά «ακυρώθηκε από τη νότια Κύπρο» κατά την έκφρασή του.  

Παραθέτοντας στοιχεία για τον αριθμό των τουριστών που φιλοξενήθηκαν στα κατεχόμενα στα πλαίσια των χειμερινών τουριστικών προγραμμάτων για τα έτη 2014-2020, ο Ατάογλου είπε ότι περίπου 400.000 είχαν επισκεφθεί τα κατεχόμενα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η περίοδος 2019-2020 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον τουρισμό στα κατεχόμενα λόγω της πανδημίας αφού από τις 85.000 κρατήσεις που είχαν γίνει ακυρώθηκαν συνολικά 43.419.  

Για το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί, εξήγησε ότι θα διοργανώνονται εκδρομές σε όλες τις «επαρχίες», πόλεις και αξιοθέατα και πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία και ακολούθως οι τουρίστες που θα συμμετέχουν σε αυτά θα έχουν τη δυνατότητα διαμονής σε ξενοδοχεία για μια βδομάδα.  

Για τη διεκπεραίωση του προγράμματος, ο κ. Ατάογλου εξήγησε ότι θα είναι προς τη διάθεση των τουριστών 80 περίπου λεωφορεία και 50 επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες. Το πρόγραμμα εκδρομών και περιήγησης θα καλύπτει διαδρομές μέχρι και 1.300 χιλιόμετρα την εβδομάδα ανά ομάδα τουριστών.  

Ο κ. Ατάογλου τέλος είπε ότι το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένα άτομα ηλικίας 50+ από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home