Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Επιτροπή για επιτάχυνση διελεύσεων από οδοφράγματα

Offsite Team -
27.05.2022

Κατεχόμενα: Επιτροπή για επιτάχυνση διελεύσεων από οδοφράγματα

Επιτροπή για την επιτάχυνση των διελεύσεων από τα οδοφράγματα δημιουργήθηκε στα κατεχόμενα με εντολή του «πρωθυπουργού», Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος έθεσε ως επικεφαλής της επιτροπής την Ρασμιγιέ Τσιαναλτάϊ, πρώην «υπουργό συγκοινωνιών» και νυν «βουλευτή» του ΚΕΕ, η οποία είναι και η κόρη του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η επιτροπή άρχισε να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και κάλεσε όλες τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών να βοηθήσουν.

Στην εν λόγω επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι «βουλευτές Λευκωσίας του ΚΕΕ, Αχμέτ Σαβασιάν και Αλισιάν Σεν, αρμόδιοι από τα «υπουργεία αυγ κοινωνιών, δημοσιονομικών, εσωτερικών», το «τμήμα οδικών έργων», το «τμήμα μετανάστευσης» και εκπροσώπους της πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων. H επιτροπή, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, έχει μέχρι σήμερα συνεδριάσει δύο φορές.

Η Ρεσμιγιέ Τσιαναλτάι είπε ότι στοχεύουν σε τριών σταδίων μέτρα: άμεσα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και έχουν σηκώσει τα μανίκια για να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για την οικονομική ανάπτυξη της «χώρας», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος. Θέλουν να διευκολύνουν, πρόσθεσε, και τις διελεύσεις Ε/κ από το «νότο» στο «βορρά».

Η κ. Τσιαναλτάι ως προβλήματα ανέφερε την βραδύτητα λειτουργίας των υπολογιστών στα σημεία διέλευσης, τον ανεπαρκή αριθμό ατόμων από το «τμήμα μετανάστευσης» και την αύξηση του αριθμού αυτοκινήτων, όπως και την έλλειψη έργων υποδομής. Θα συζητήσουν επίσης, είπε, το θέμα των ασφαλειών αυτοκινήτων με τις σχετικές εταιρείες.

Πρόσθεσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται στο οδόφραγμα Περγάμου και γι’ αυτό θα συζητήσουν και με την διοίκηση των Βάσεων. Είπε επίσης ότι στο σημείο διέλευσης στην οδό Λήδρας θα αλλάξουν τα κουβούκλια και το μέρος στο οποίο έχουν τοποθετηθεί.

Για το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, η κ. Τσιαναλτάι είπε ότι ετοιμάζουν μεγάλες αλλαγές κι αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με την πλατφόρμα οικονομικών οργανώσεων.

ΚΥΠΕ

Home