Κατεχόμενα: Έρευνα για εμπορία γυναικών και πορνεία

Κατεχόμενα: Έρευνα για εμπορία γυναικών και πορνεία

Το 71,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε την άποψη ότι βλέπει θετικά το κλείσιμο των νυκτερινών κέντρων.

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αβρούπα» υπό τον τίτλο ««Το 52,7% λέει την πορνεία υπηρεσία» αναφέρεται στα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε στα κατεχόμενα ο σύνδεσμος για στήριξη της γυναίκας (KAYAD).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Ο σύνδεσμος KAYAD πραγματοποίησε χθες διάσκεψη Τύπου, όπου και παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνας, που αφορά στην «εμπορία γυναικών και στην πορνεία», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

 

Η έρευνα, που διεξήχθη με δείγμα 1000 ατόμων (500 γυναίκες και 500 άνδρες), κατέδειξε την εκμετάλλευση και θυματοποίηση των γυναικών, που εργάζονται σε νυκτερινά κέντρα.  

Το 71,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα εξέφρασε την άποψη ότι βλέπει θετικά το κλείσιμο των νυκτερινών κέντρων αν γίνεται εμπορία γυναικών, ενώ το 43,3% τάχθηκε υπέρ του κλεισίματος των νυκτερινών κέντρων άσχετα με τις υπηρεσίες, που προσφέρουν. Επιπλέον, ένα ποσοστό της τάξεως του 52,7% εξέφρασε την άποψη ότι τα νυκτερινά κέντρα προσφέρουν αναγκαίες υπηρεσίες στην κοινότητα.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την έρευνα, ένα ποσοστό της τάξεως του 82% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι στο «βόρειο» τμήμα της Κύπρου γίνεται εμπορία γυναικών. Επίσης, το 40,92% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα και το 44,15% των ανδρών εξέφρασαν την άποψη ότι δεν πιστεύουν ότι οι γυναίκες, που κάνουν πορνεία είναι θύματα σεξουαλική εκμετάλλευσης ή εμπορίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home