Κατεχόμενα: Κρίσιμο το διάστημα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Κατεχόμενα: Κρίσιμο το διάστημα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης»

Ο τ/κ Τύπος γράφει για διεργασίες εντός των κομμάτων ΚΕΕ και ΚΛ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης».

Χωρίς το ΚΕΕ, που δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση, θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το δείπνο εργασίας του ΡΤΚ στα «κοινοβουλευτικά» κόμματα στο πλαίσιο των προσπαθειών για σχηματισμό «κυβέρνησης», ενώ τ/κ δημοσιεύματα κάνουν λόγο σε κρίσιμο 24ωρο ή και 48ωρο για να διαφανεί κατά πόσο το κόμμα της αντιπολίτευσης μπορεί να έχει «κυβερνητικούς» εταίρους.  

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν ο εκτελών χρέη στο ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ απάντησε ότι εκείνη την ώρα έχει προγραμματισμένο κάτι άλλο, ενώ η Κίπρις Ποστασί γράφει ότι το ΚΕΕ ζήτησε συνάντηση κατ’ ιδίαν των αρχηγών των δύο κομμάτων.

 

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ τα συλλογικά όργανα του ΡΤΚ εξουσιοδότησαν τον Τουφάν Ερχιουρμάν να συνεχίσει την προσπάθεια για την δημιουργία «μεταβατικής κυβέρνησης ευρείας αποδοχής» που θα οδηγήσει σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές». Ο κ. Ερχιουρμάν στις δηλώσεις του χθες βράδυ, μετά την συνεδρία, έκανε λόγο σε κρίσιμες 48 ώρες , ξεκαθαρίζοντας ότι εάν μετά από κι από αυτή την προσπάθεια δεν υπάρξει αποτέλεσμα, θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» στον Τ/κ ηγέτη.

 

Ο τ/κ Τύπος γράφει για διεργασίες εντός των κομμάτων ΚΕΕ και ΚΛ για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» και πάλι συνεργαζόμενα μεταξύ τους με την Χαβαντίς να γράφει για μυστικές συναντήσεις αξιωματούχων τους, ενώ το ΡΤΚ έχει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης».  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ΚΛ ζητεί από το ΚΕΕ την «προεδρία» της «βουλής» και περισσότερα «υπουργεία» (ΣΣ: να σημειωθεί ότι στην υπό παραίτηση «κυβέρνηση» έχει 3 «υπουργεία»). Τις διεργασίες με το ΚΛ παραδέχθηκε μιλώντας χθες στην τηλεόραση του «Μπαϊράκ» ο εκτελών χρέη  του ΚΕΕ, Ερσάν Σανέρ λέγοντας ότι το κόμμα του, που έχει τους περισσότερους «βουλευτές» θα συμμετάσχει σε μια «κυβέρνηση» μόνο εάν είναι επικεφαλής.  

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν αντέδρασε στην δήλωση που είχε κάνει ο Ερσίν Τατάρ υπέρ της συνεργασίας και πάλι του ΚΕΕ και του ΚΛ, ενώ και στην Χαλκίν Σεσί ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι «στην καρδιά μου είιναι το ΚΕΕ και το ΚΛ». «Τότε γιατί μου έδωσε εμένα την εντολή», διερωτήθηκε ο κ. Ερχιουρμάν.  

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει ότι θέματα τρέχουσας επικαιρότητας συζήτησαν χθες τηλεφωνικώς ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον κ. Τατάρ. Δημοσιεύματα και άρθρα τις προηγούμενες ημέρες αναφερόταν στην προτίμηση της Τουρκίας στην συνέχιση της συνεργασίας του ΚΕΕ με το ΚΛ. Μάλιστα, η Χαβαντίς είχε γράψει ότι προς αυτή την κατεύθυνση το προηγούμενο διάστημα είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και ο ίδιος ο κ. Τσαβούσογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home