Κατεχόμενα: Μηνύματα στήριξης στο Αζερμπαϊτζάν από «προέδρους»

Κατεχόμενα: Μηνύματα στήριξης στο Αζερμπαϊτζάν από «προέδρους»

«Στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν» τάσσονται οι υποψήφιοι «πρόεδροι» με μηνύματα που ανήρτησαν στα ΜΚΔ ή γραπτές δηλώσεις ποπυ έκαναν μετά την έναρξη της ένοπλης σύρραξης με την Αρμενία.  

Ο «υπεξ» και υποψήφιος «πρόεδρος», Κουντρέτ Οζερσάι έκανε λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της ανακωχής από την Αρμενία και καταδίκασε την επίθεση στον Αζερμπαϊτζάν που είχε ως αποτέλεσμα και άμαχους νεκρούς. Δεν βοηθά αυτή η ενέργεια τον στόχο της ειρήνης, πρόσθεσε ο κ. Οζερσάι, εκφράζοντας συλλυπητήρια για τους νεκρούς Αζέρους. Η ανάρτηση του Κουντρέτ Οζερσάι κυκλοφόρησε και ως ανακοίνωση από το «υπουργείο εξωτερικών» σήμερα.

 

Ο Τ/κ ηγέτης και υποψήφιος «πρόεδρος», Μουσταφά Ακιντζί σε γραπτή δήλωση και ανάρτησή του χθες βράδυ καταδίκασε την επίθεση «στα - με βάση το διεθνές δίκαιο - εδάφη του Αζερμπαϊτζάν» και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο «αδελφό και φίλο» Αζερμπαϊτζάν, εκ μέρους του τ/κ «λαού».

 

Εξέφρασε λύπη γιατί για ακόμη μια φορά – όπως γράφει – το άλυτο εδώ και χρόνια πρόβλημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ έχει γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, καλώντας την διεθνή κοινότητα να  περάσει σε δράση ώστε να τερματιστούν άμεσα οι εχθροπραξίες και να παρακαθίσουν οι πλευρές σε συνομιλίες. «Γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτό το ζήτημα που γίνεται αιτία να χάνονται ανθρώπινες ζωές, χρειάζεται άμεσα λύση» ανέφερε.  

Ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος»  Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «το Αζερμπαϊτζάν ποτέ δεν είναι μόνο» και πως  η Αρμενία και εκείνοι που την ενθαρρύνουν δεν θα πετύχουν τα όνειρά τους. Στην δική του ανάρτηση ο κ. Τατάρ καταδίκασε την επίθεση της Αρμενίας εναντίον του «αδελφού Αζερμπαϊτζάν» γράφοντας ότι η Αρμενία χρησιμοποιείται ως πιόνι από κάποιους για να πετύχουν τα σχέδιά τους στην περιοχή.  

Καταδικαστική δήλωση εναντίον της Αρμενίας εξέδωσε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος «πρόεδρος», Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος ανέφερε ότι ο τ/κ «λαός» βρίσκεται δίπλα στο Αζερμπαϊτζάν και κάλεσε την Αρμενία να σταματήσει τις επιθέσεις και να επιστρέψει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

Στήριξη στο Αζερμπαϊτζάν και καταδίκη για την Αρμενία εξέφρασαν με χωριστές δηλώσεις και οι πρόεδροι του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ) και του κόμματος της Εθνικιστικής Δημοκρατίας (ΚΕΔ), Φικρί Ατάογλου και Μπουράι Μπουσκουβουτσιού αντίστοιχα.  

Στο μεταξύ η νεολαία του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) αποτάθηκε στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Άγκυρα προκειμένου μέλη της να μεταβούν στην περιοχή για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων. 

ΚΥΠΕ

Home