Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Πρόβλημα στο σύστημα υγείας - Κρούσματα σε νοσηλευτές

Offsite Team -
08.01.2021

Κατεχόμενα: Πρόβλημα στο σύστημα υγείας - Κρούσματα σε νοσηλευτές

Thumbnail
Μεγάλο είναι το πρόβλημα στο μοναδικό κέντρο πανδημίας, που λειτουργεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Άλλη μια νοσοκόμα βγήκε θετική σήμερα το πρωί στον καθιερωμένο έλεγχο PCR του προσωπικού του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, με αποτέλεσμα 8 ακόμη άτομα στο ίδιο τμήμα θεωρηθούν στενές επαφές και να τεθούν σε καραντίνα.

 

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, μεγάλο είναι το πρόβλημα στο μοναδικό κέντρο πανδημίας, που λειτουργεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, αφού αυξάνονται οι νοσηλευόμενοι, αλλά και τα κρούσματα ανάμεσα στους νοσηλευτές, με αποτέλεσμα το προσωπικό να μην αρκεί.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι το ουρολογικό τμήμα του νοσοκομείου Λευκωσίας από 17 άτομα, τώρα λειτουργεί μόνο με 3,4 νοσοκόμους. Το μέλος του προσωπικού που σήμερα  βγήκε θετικό δεν γνωρίζει από πού κόλλησε τον ιό.

 

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται και στην περιοχή της Κερύνειας όπου χθες εντοπίστηκαν τα 12 από τα 19 εγχώρια κρούσματα. Λόγω επαφών με τα επιβεβαιωμένα περιστατικά γίνεται ευρεία απολύμανση σε κοινοχρήστους χώρους σε Καραβά και Λάπηθο. Ο «δήμαρχος» του κατεχόμενου Καραβά μετά τα έξι κρούσματα ζήτησε να γίνει τοπικό lockdown με τους κατοίκους ωστόσο να αντιδρούν ζητώντας περισσότερα μέτρα.  

Ο τ/κ Τύπος προβάλλει τις δηλώσεις του «υπουργού υγείας» Αλί Πιλλί χθες ότι στόχος είναι να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία εντός Απριλίου. «Κλειστήκαμε μέσα στον Μάρτιο, θα ανοίξουμε μέσα στον Μάρτιο. Στόχος μας είναι να την θέσουμε υπό έλεγχο μέσα στον Απρίλιο».  

Δεν εξαρτάται από τους ίδιους ο τερματισμός της πανδημίας, είπε, όμως προβλέπουν ότι θα τεθεί υπό έλεγχο εντός Απριλίου και εξέφρασε την άποψη ότι η μετάλλαξη του ιού «πάει καλά».  

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο κ. Πιλλί υπενθύμισε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν στις 27 Δεκεμβρίου και σημείωσε ότι στα κατεχόμενα δεν άργησαν να αρχίσουν τους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί, πρόσθεσε, θα γίνουν σε εννιά κέντρα και ανέφερε ότι θα παραλάβουν τρία είδη εμβολίων. Εκείνα από την Τουρκία, δήλωσε, θα τους δοθούν δωρεάν.  

Για εκείνα από την ΕΕ είπε ότι δόθηκαν όλες οι πληροφορίες που ζήτησε η Ένωση. Ανέφερε επίσης ότι είχαν ανεπίσημες επαφές με δύο χώρες, που δεν κατονόμασε, αλλά το κόστος αγοράς ήταν πολύ ψηλό.  

Επανέλαβε ότι οι εμβολιασμοί στα κατεχόμενα θα αρχίσουν ταυτόχρονα με τους εμβολιασμούς στην Τουρκία.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Home