Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατεχόμενα: Σε 20 μέρες θα επιδιορθωθεί ο αγωγός νερού

Offsite Team -
03.09.2020

Κατεχόμενα: Σε 20 μέρες θα επιδιορθωθεί ο αγωγός νερού

Thumbnail
Τι δήλωσε ο «υπ. γεωργίας» στα κατεχόμενα

Σε 20 μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επιδιόρθωσης του αγωγού που μεταφέρει νερό από την Τουρκία στα κατεχόμενα και η ροή θα αρχίσει πριν αποξηραθεί τελείως το φράγμα στα Πάναγρα, δήλωσε ο «υπουργός γεωργίας και φυσικών πόρων» Ντουρσούν Ογούζ.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Ογούζ που ήταν καλεσμένος σε διαδικτυακή εκπομπή της Χαμπέρ Κίπρις ανάφερε ότι συνολικά θα αλλάξουν έξι σωλήνες και αυτή τη στιγμή για την επιδιόρθωση εργάζονται 5 πλοία και 280 άτομα. Δίδοντας λεπτομέρειες για το πώς γίνονται οι εργασίες, ο κ. Ογούζ ανάφερε ότι εάν δεν υπάρξει κάποια βλάβη, το νερό θα αρχίσει να φτάνει από την Τουρκία εντός φθινοπώρου.

 

Στο φράγμα στα Πάναγρα, πρόσθεσε, υπάρχει αυτή τη στιγμή ποσότητα 1,5 εκ κμ νερού που φτάνει μέχρι τις 15 ή 20 Σεπτεμβρίου. Το σύστημα ύδρευσης, ανάφερε, θα υποστηριχθεί από τοπικές πηγές.

 

Η εφημερίδα Κίπρις Μανσέτ έγραφε σήμερα ότι η βλάβη στο σύστημα μεταφοράς νερού από την Τουρκία δεν έχει ακόμα επιδιορθωθεί και σημείωνε ότι αυτή η κατάσταση ισχύει από τις 8 Ιανουαρίου. Σημείωνε επίσης ότι η μείωση του νερού στο φράγμα στα Πάναγρα φέρνει σε δύσκολη θέση του «δήμους», που δεν γνωρίζουν πότε ακριβώς θα επιδιορθωθεί η βλάβη. Μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς νερό, μερικοί «δήμοι» άρχισαν να χρησιμοποιούν τα πηγάδια που βρίσκονται στην περιοχή τους, εκμεταλλευόμενοι τους δικούς τους υδάτινους πόρους. 

ΚΥΠΕ 

 

Home