Κατεχόμενα: Στο 1,5% ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού

Κατεχόμενα: Στο 1,5% ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού

Η «κυβέρνηση» επαναξιολογεί το «νομοσχέδιο» για τη «λευκή ταυτότητα» και τις μόνιμες «άδειες παραμονής» ανέφερε ο «υπες»

Τις 252.497 έφτανε ο αριθμός όσων έχουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους στις 26 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με την «υπουργό εσωτερικών» ενώ τα άτομα με «άδεια» (παραμονής, εργασίας, φοιτητική κ.ά (έφταναν τις 117. 291 στις 24 Απριλίου 2019.  

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, τα νούμερα αυτά ανακοίνωσε χθες στη «βουλή» η «υπες», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς σε συζήτηση για το «νομοσχέδιο περί υπηκοοτήτων και άδειες νόμιμης παραμονής», ανακοινώνοντας παράλληλα ότι από τις 23 Οκτωβρίου θα μπορούν όσοι δικαιούνται, να υποβάλουν αίτημα για παραχώρηση «άδειας παραμονής» ηλεκτρονικά.

 

Πρόσθεσε ότι η «κυβέρνηση» επαναξιολογεί το «νομοσχέδιο» για τη «λευκή ταυτότητα» και τις μόνιμες «άδειες παραμονής».

 

Στις 24 του περασμένου Απρίλη, είπε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία υπήρχαν 53.844 άτομα με «άδεια εργασίας», 452 με «άδεια για την δημιουργία επιχείρησης», 4.297 με «άδεια συνοδού», 3.698 με «άδεια επισκέπτη» και 55.000 με «φοιτητική άδεια».  

Η κ. Μπαϊμπάρς είπε ότι η ανάγκη για το «νομοσχέδιο» που αφορά τις άδειες παραμονής αφορά τα παράπονα για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Επίσης, συνέχισε, για να μπορούν να ελέγχουν τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζεται να προσφέρουν, θα πρέπει να μπει μία τάξη στο καθεστώς των αδειών.  

Σχολιάζοντας πρόταση της «βουλευτή» Ντογούς Ντεριά να παραχωρηθεί η άδεια παραχώρησης «υπηκοοτήτων» από το «υπουργικό συμβούλιο» στην «βουλή», η κ. Μπαϊμπάρς είπε ότι αυτό δεν θα ήταν σωστό. Σημείωσε τέλος ότι η αύξηση του πληθυσμού στα κατεχόμενα κυμαίνεται στο 1,5% που είναι πιο ψηλό από τον μέσο όρο στη ΕΕ.

ΚΥΠΕ

Home