Κατεχόμενα: Zητούν άνοιγμα τάφων «ηρώων και μαρτύρων»

Κατεχόμενα: Zητούν άνοιγμα τάφων «ηρώων και μαρτύρων»

Τι αναφέρουν τα τ/κ ΜΜΕ

Την έντονη αντίδραση των συγγενών «ηρώων και μαρτύρων» προκάλεσε η αποκάλυψη ότι σε ένα τάφο που είχε το όνομα ενός νεκρού, βρίσκονται τελικά θαμμένοι άλλοι πέντε, και αυτό αφορά τον κήπο του Τεκκέ στην κατεχόμενη Λευκωσία.  

Το θέμα απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τον τ/κ Τύπο και σήμερα η Χαλκίν Σεσί έχει πρωτοσέλιδο τη γραπτή ανακοίνωση του συνδέσμου «ηρώων και μαρτύρων», ο οποίος ζητεί να ανοίξουν πλέον και οι 44 τάφοι που βρίσκονται στον κήπο του Τεκκέ και να διακριβωθεί πόσοι είναι θαμμένοι και η ταυτότητά τους.

 

«Μας κρύβετε την αλήθεια εδώ και χρόνια. Αυτό που έγινε είναι μια μεγάλη ασέβεια. Γι αυτά τα τραύματα ποιος θα λογοδοτήσει;» . Ο σύνδεσμος ζητεί επίσης από τους κ. Ακιντζί, Τατάρ και Οζερσάι εκτός από τον κήπο του Τεκκέ, να ανοιχθούν όλα τα «ηρώα» όπου έχουν θαφτεί Τ/κ που σκοτώθηκαν το 1974 ή και πριν.

 

Αναρωτιέται αν στους τάφους που οι συγγενείς πηγαίνουν βρίσκονται πράγματι θαμμένοι οι δικοί τους νεκροί ή αυτοί οι τάφοι είναι στην πραγματικότητα άδειοι. Δεν ξέρουμε ποιους να εμπιστευτούμε και ποιους να πιστέψουμε πια, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Home