Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατέρρευσε και άλλο μπαλκόνι στην Πάφο - Τραυματίστηκαν 2 πρόσωπα

Offsite Team -
09.07.2022 - 13:42

Κατέρρευσε και άλλο μπαλκόνι στην Πάφο - Τραυματίστηκαν 2 πρόσωπα

Τα χαλάσματα έπεσαν πάνω σε πέργολα εστιατορίου - Δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες

Κατέρρευσε και άλλο μπαλκόνι το μεσημέρι σε κτήριο επι της κεντρικής λεωφόρου Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο, στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων.

Το μπαλκόνι κατέρρευσε, τα χαλάσματα έπεσαν πάνω σε πέργολα εστιατορίου που στεγάζεται στο ισόγειο του κτηρίου με αποτέλεσμα να τραυματισθούν, ευτυχώς ελαφρά, δυο θαμώνες.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πάφου απομάκρυνε  σήμερα τα χαλάσματα των μπαλκονιών στην πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης που κατέρρευσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τρεις νεαροί εργάτες.

Τα συνεργεία ασφάλισαν ταυτόχρονα τα διαμερίσματα που είχαν καταρρεύσει τα μπαλκόνια τους.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε ότι ο Δήμος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη διάταγμα έξωσης και όσοι παραμένουν ακόμη στα διαμερίσματα αρνούνται να τα εγκαταλείψουν.

Ο κ. Φαίδωνος επέρριψε ευθύνες κατά των ιδιοκτητών ακατάλληλων πολυκατοικιών στις οποίες διαμένουν κυρίως πρόσφυγες αλλά και εναντίον του κράτους που επιδοτεί τα ενοίκια τους χωρίς να ελέγχει που διαμένουν οι άνθρωποι αυτοί.

Ο γραμματέας της περιφερειακής επιτροπής του ΕΤΕΚ Γιάννης Κουτσόλαμπρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει σήμερα στην ουσία καμία υποχρέωση στους ιδιοκτήτες τέτοιων κτηρίων να τα συντηρούν. Το ΕΤΕΚ υπενθύμισε εδώ και 10 περίπου χρόνια πιέζει να θεσμοθετηθεί ο τακτικός έλεγχος αυτών των κτηρίων.

Home