Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κατέρρευσε ξενοδοχείο που διέμεναν μαθητές/συνοδοί από κατεχόμενα

Offsite Team -
07.02.2023

Κατέρρευσε ξενοδοχείο που διέμεναν μαθητές/συνοδοί από κατεχόμενα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ από προσπάθειες διάσωσης - Αγνοούνται 31 Τ/κ μαθητές και συνοδοί από κατεχόμενα - Πήγαν Τουρκία για αγώνες

Επταήμερο πένθος ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα κατεχόμενα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

>>> Δείτε ΕΔΩ όλα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και Συρία

Στο ξενοδοχείο «Isias» στο Αντγιαμάν της Τουρκίας όπου διέμενε η ομάδα βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του επαγγελματικού κολλεγίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, έφτασε το βράδυ της Δευτέρας η ομάδα διάσωσης της «πολιτικής άμυνας» που αναχώρησε το απόγευμα από τα κατεχόμενα, μαζί με συγγενείς των 28 μαθητών και συνοδών τους, που αγνοούνται από τον μεγάλο σεισμό τα ξημερώματα. Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ ο αριθμός των Τ/κ που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο είναι 35, έχουν εντοπιστεί μόνο οι 4. 

Το ξενοδοχείο κατέρρευσε εντελώς. Εκεί βρίσκεται και η «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, η οποία δήλωσε πως δεν βρέθηκε κανείς μέχρι στιγμής στα ερείπιά του εν λόγω ξενοδοχείου.

Η Φατμά Ντεμιρέλ δήλωσε στον «Μπαϊράκ» ότι όταν πήγε επιτόπου σήμερα στις 10 το πρωί διαπίστωσε ότι ένας εκπαιδευτικός και 3 γονείς ήταν καλά στην υγεία τους. Φαίνεται πως αυτοί διέμεναν στο ξενοδοχείο, αλλά κατάφεραν και βγήκαν ζωντανοί.

Μια από τις μητέρες που μετέβησαν με την ειδική πτήση στο Αντιγιαμάν δήλωσε στο τ/κ κανάλι Σιμ πως εδώ και 18 ώρες δεν είχαν γίνει εργασίες στα ερείπια του ξενοδοχείου που είναι τα παιδιά τους και πως το πρωί μόνο 4 γονείς μπόρεσαν οι ίδιοι να σώσουν τους εαυτούς τους.

«Δεν υπάρχουν νέα από τα παιδιά μας, όποιον κι αν ρωτήσαμε μας είπαν ότι από εκεί παιδιά δεν βγήκαν», είπε η Φαριχά Γιγιτούρκ. «Το ξενοδοχείο των 8 ορόφων έχει καταρρεύσει εντελώς».

Οι εργασίες διάσωσης πρόσθεσε, άρχισαν όταν έφτασε εκεί η ομάδα από τα κατεχόμενα, δηλαδή αργά το απόγευμα σήμερα.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες από τις προσπάθειες διάσωσης στο ξενοδοχείο ''Isias''

Ο «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ότι με το ίδιο αεροπλάνο που πήγαν στον Αντιγιαμάν οι γονείς των αγνοουμένων παιδιών και η ομάδα διάσωσης, θα επέστρεφαν 16 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί άλλης ομάδας βόλεϊ, γυμνασίου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που ήταν στην ίδια πόλη, αλλά διέμεναν σε άλλο ξενοδοχείο και κατάφεραν να σωθούν.

Η ομάδα αυτή των μαθητών επέστρεψε στα κατεχόμενα. Δείτε πιο κάτω σχετικές φωτογραφίες.

Άλλα 180 άτομα, αναχώρησαν με ειδική πτήση το βράδυ της Δευτέρας για τα Άδανα κι από κει σε πληγείσες περιοχές όπου διαμένουν οι συγγενείς τους.

Επιπλέον, τρία δρομολόγια πλοίων το βράδυ της Δευτέρας μετέφεραν περίπου 1,700 άτομα στην Τουρκία για να βρουν τους συγγενείς τους στις περιοχές που έχουν πληγεί από το σεισμό.

fs

To Ξενοδοχείο ''Isias''

ΚΥΠΕ

Home