Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθ. Καραγιάννης: Λαμβάνεται υπόψη η μελέτη όμως δεν χαλαρώνουμε

Offsite Team -
06.05.2020

Καθ. Καραγιάννης: Λαμβάνεται υπόψη η μελέτη όμως δεν χαλαρώνουμε

Thumbnail
"Πρόκειται για μια σοβαρή μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης"

Η μελέτη που διενήργησε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Σιγκαπούρης για το τέλος της πανδημίας στην Κύπρο στις 25 Μαΐου, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, αλλά εμείς οφείλουμε να μην χαλαρώνουμε, να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε και να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης.

>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<

Ο Καθηγητής τόνισε ότι πρόκειται για μια σοβαρή μελέτη από ένα έγκριτο Πανεπιστήμιο η οποία χρησιμοποίησε ένα μαθηματικό μοντέλο εξίσωσης και τις μεταβλητές του ποσοστού του ευάλωτου πληθυσμού, των νοσούντων και όσων αποθεραπεύτηκαν.

Τόνισε ότι λαμβάνονται υπόψη οι συνθήκες και οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως τα περιοριστικά μέτρα, ο βαθμός συμμόρφωσης, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλα.

«Για την Κύπρο η κορύφωση ήταν αρχές Απριλίου, και αυτό πράγματι είδαμε, γύρω στις 29 άρχισε η φθίνουσα πορεία με μονοψήφιους αριθμούς και στις αρχές Μαΐου προβλέπεται ότι θα είμαστε στο 99% καθαροί από ιό και γύρω στις 24 εντελώς `ελεύθεροι` με βάση τις δημοσιεύσεις», ανέφερε.  

Ο κ. Καραγιάννης είπε ότι πρόκειται για ενθαρρυντικά στοιχεία που δίνουν νότα αισιοδοξίας, όμως σε καμία απολύτως περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να χαλαρώσουμε και κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης.

Διευκρίνισε επίσης ότι πρόκειται για ένα καθαρά μαθηματικό μοντέλο το οποίο και επικαιροποιείται όταν τα δεδομένα αλλάζουν. «Ελπίζουμε να επαληθευτεί, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσουμε νομιζόμενοι ότι ‘τα καταφέραμε’. Η επαγρύπνηση να συνεχιστεί», τόνισε.  

Ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα πρέπει πιθανότατα να συνέλθει ξανά η Επιδημιολογική Ομάδα με τον Πρόεδρο για αξιολόγηση της κατάστασης πριν την δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων. Επίσης είπε πως στις αρχές της επόμενης βδομάδας θα φανούν και τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης σε ότι αφορά την διασπορά του ιού λόγω της μερικής άρσης.

«Ελπίζουμε να είναι μηδαμινή και καλούμε τον κόσμο να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home