Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάθε 27 ώρες ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην Κύπρο(βίντεο)

Offsite Team -
19.11.2021 - 14:15

Κάθε 27 ώρες ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην Κύπρο(βίντεο)

Κορφιάτη: Είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας ότι κανείς δεν παίζει με το σώμα τους

Ρεπορτάζ: Κωνστατνίνα Ρουσιά/Digital TV

Το τραύμα που κουβαλάνε οι κακοποιημένες παιδικές ψυχούλες στη μνήμη τους μέχρι και την ενηλικίωσή τους...ίσως και για το υπόλοιπο της ζωής τους.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

 Το 2020 έγιναν 324 αναφορές για παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, για περίοδο 6 μηνών, έγιναν 241 αναφορές, αριθμός που έφτασε το 83% των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν σε διάστημα 12 μηνών το 2019.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Η σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού γίνεται συνήθως από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που μπορεί να είναι πατέρας, μητέρα, παππούς γιαγιά, θείος καλός, ανέφερε η ψυχολόγος, Πέρσα Κορφιάτη στη Digital Tv.

Όπως εξήγησε, εκείνη τη στιγμή το παιδί ζει μιά συγχύστηκε η κατάσταση, αφού με αγαπά γιατί μου κάνει αυτό το πράγμα;

Είναι πάρα πολύ σημαντικό τόνισε η ψυχολόγος,  να μάθουμε στα παιδιά ότι κανείς δεν παίζει με το σώμα τους, οπότε όταν έρθει ένα περίεργο χάδι από οποιονδήποτε ενήλικα το παιδί θα νιώσει και θα ταυτίσει κατευθείαν αυτό που του έμαθε γονιός του.

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“8 Νοεμβρίου. Hμέρα προστασίας των Παιδιών από τη γενετήσια εκμετάλλευση και κακοποίηση. Με το νέο ηλεκτρονικό μητρώο CAN-MDS, η παρακολούθηση περιστατικών κακομεταχείρισης γίνεται αποτελεσματική, ώστε η πολλαπλή υποστήριξη των παιδιών να είναι άμεση και ουσιαστική.”

Η 18η Νοεμβρίου έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως η Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Προστασία των Παιδιών από Σεξουαλική Κακοποίηση, για να μην ξεχνάμε ποτέ τα εγκλήματα που διαπράττονται με θύματα τις αθώες παιδικές ψυχές.

Home