Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθημερινή πώληση ρεύματος στους Τ/κ τις τελευταίες μέρες

Offsite Team -
22.01.2023 - 16:11

Καθημερινή πώληση ρεύματος στους Τ/κ τις τελευταίες μέρες

Η πληρωμή θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσο χρειαστεί

Καθημερινά πωλείται ρεύμα στην τ/κ κοινότητα μέσω του διασυνδεδεμένου δικτύου ηλεκτροδότησης εδώ και λίγες ημέρες, λόγω του προβλήματος που παρουσιάστηκε στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά μέσο όρο πωλούνται 40 MW την ημέρα στην τιμή των 0,40 δολαρίων ανά κιλοβατώρα και η πληρωμή θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση για όσο χρειαστεί.

Χθες η συντεχνία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» (El Sen) είχε αποκαλύψει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» ζήτησε από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας την πώληση ρεύματος για να καλύψει τις ανάγκες της και πως καύσιμα έχουν απομείνει μόνο για 3 ημέρες.

>>>>Διαβάστε επίσης: Γεμίζει το Αεροδρόμιο Λευκονοίκου με πολεμικά drones η Τουρκία<<<<

Σήμερα ο «αναπληρωτής γενικός διευθυντής» της «αρχής», Νταλμάν Αϊντίν επιβεβαίωσε ότι τα καύσιμα που υπάρχουν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στην κατεχόμενη Τράπεζα Κερύνειας επαρκούν για 3 ημέρες, λέγοντας όμως ότι έχουν κάνει διευθετήσεις ώστε τα διαθέσιμα καύσιμα να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι να έρθει το πλοίο με το νέο φορτίο, το οποίο αναμένεται το αργότερο την Δευτέρα.

Ανέφερε επίσης ότι οι διακοπές ρεύματος τις προάλλες, που ήταν μεγάλες, δεν προήλθαν λόγω έλλειψης καυσίμων αλλά λόγω βλαβών στο δίκτυο.

KΥΠΕ

Home