Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καθοριστική σύσκεψη για την τρίτη δόση του εμβολίου

Offsite Team -
30.08.2021 - 20:17

Καθοριστική σύσκεψη για την τρίτη δόση του εμβολίου

Υπέρ της 3ης δόσης χωρίς την απόφαση ΕΜΑ μερίδα ειδικών

Καθοριστικής σημασίας θα είναι η σύσκεψη που θα έχει αύριο στις 10 το πρωί ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19.

 

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, οι επιδημιολόγοι έδωσαν γραπτώς τις θέσεις τους για το θέμα από την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός έχε,ι επίσης, ζητήσει γραπτώς τις θέσεις τους σε σχέση με το λεγόμενο «mix and match», τον εμβολιασμό δηλαδή με διαφορετικής εταιρείας ή τεχνολογίας εμβόλιο από το αρχικό, και για το σε ποιους θα χορηγηθεί αρχικά η τρίτη δόση.

 

Μερίδα της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής φαίνεται να τάσσεται υπέρ της χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου χωρίς την απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, παρά την αποτροπή της Κομισιόν, για νομικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, και τις επιφυλάξεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

 

Οι αποφάσεις και εισηγήσεις της αυριανής σύσκεψης θα τεθούν επί τάπητος στην προσεχή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.  

Ο Υπουργός Υγείας θα παρουσιάσει τα δεδομένα ενώπιον του Υπουργικού, το οποίο θα αποφασίσει αναλόγως αν θα περιμένει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ή όχι.  

Πάντως, το Υπουργείο Υγείας προγραμματίζεται και είναι έτοιμο σε περίπτωση που αποφασιστεί η έναρξη της χορήγησης της τρίτης δόσης εμβολίου.

Home