Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κάτοικοι Τηλλυρίας: Ζητούν λύση για διέλευση μέσω οδοφραγμάτων

Offsite Team -
02.03.2021 - 11:21

Κάτοικοι Τηλλυρίας: Ζητούν λύση για διέλευση μέσω οδοφραγμάτων

Thumbnail
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους

Άμεση λύση ζητά η κοινοτική αρχή του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας για τη διέλευση των κατοίκων της Τηλλυρίας μέσω των οδοφραγμάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους ανέφερε πως σε επαφές που είχαν χθες και σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Επιτρόπου Προεδρίας της Δημοκρατίας, έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση ζήτησε εξηγήσεις και άμεση λύση του θέματος, με την εμπλοκή των ΗΕ.

Αναμένουμε σήμερα, είπε, τις εξελίξεις και την απάντηση που θα δοθεί σήμερα στα ΗΕ από την τουρκική πλευρά, προσθέτοντας πως αναλόγως της απάντησης, θα είναι οι δράσεις και η αντίδραση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας. 

Είπε, ακόμη, πως προσβλέπουν ότι θα έχουν θετική εξέλιξη και την επαναφορά της διευθέτησης όσον αφορά τη διέλευση των κατοίκων της Τηλλυρίας δια μέσω των οδοφραγμάτων και σε σχέση με τη διακίνηση των Τουρκοκυπρίων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, από τα οδοφράγματα της Λευκωσίας. 

Επεσήμανε τέλος πως το  καθεστώς των κατεχομένων τώρα εφαρμόζει μονομερώς τη διευθέτηση και επιτρέπει τη διέλευση μόνο στους Τουρκοκυπρίους.

ΚΥΠΕ

Home