Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΕΝΘΕΑ: Στηρίζει τον επαναπατρισμό φοιτητών ευπαθών ομάδων

Offsite Team -
14.04.2020 - 07:47

ΚΕΝΘΕΑ: Στηρίζει τον επαναπατρισμό φοιτητών ευπαθών ομάδων

Thumbnail
Που να επικοινωνούν οι φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αξιολογηθούν

Την  πρωτοβουλία να υποβοηθήσει την διαδικασία αξιολόγησης, για επαναπατρισμό φοιτητών του εξωτερικού, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, λόγω παρουσίας ψυχολογικών/ψυχιατρικών θεμάτων, αναλαμβάνει το Κέντρο Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ), στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς και κατόπιν αιτημάτων που έχει δεχθεί.

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΕΝΘΕΑ αναφέρει ότι κοντά του μπορούν να απευθύνονται φοιτητές οι οποίοι παρουσιάζουν ιστορικό ψυχολογικών διαταραχών/ κατάχρησης ουσιών ή λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για ψυχολογικές διαταραχές.

Όπως σημειώνει σε συνεργασία με την Ψυχιατρική Εταιρεία Κύπρου και μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο έχει ληφθεί η πρωτοβουλία για σύσταση ομάδας απαρτιζόμενης από εθελοντές ψυχιάτρους, οι οποίοι θα προβούν στις πιο πάνω αξιολογήσεις.

Προσθέτει ότι οι αξιολογήσεις θα γίνονται με τηλεδιασκέψεις ή τηλεφωνικώς, ενώ τα αποτελέσματα των διαγνωστικών αξιολογήσεων, θα αποστέλλονται από τον εθελοντή Ψυχίατρό στο ιατροσυμβούλιο του ΠΙΣ, το οποίο έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό και αυτό εν τέλει θα καθορίζει την απόφαση, για τον επαναπατρισμό των φοιτητών.

Επιπλέον, αναφέρει ότι οι φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να αξιολογηθούν, καλούνται όπως επικοινωνήσουν απευθείας με τον Δρ. Κυριάκο Βερεσιέ, Νευρολόγος- Ψυχίατρος- τηλέφωνο 0035799659659 ή μέσω SKYPE veresiesclinic1 ( Δευτέρα- Παρασκευή  από 10-13.00 και 16.00- 18.00 ) ή Άλλους Εθελοντές Ψυχίατρους, μέσω του ΚΕΝΘΕΑ στο τηλέφωνο 0035722385588 (Δευτέρα-Παρασκευή 10-13.00-16.00-18.00).

ΚΥΠΕ

Home