Κιπρίς: Δύσκολο να έρθει το νερό από την Τουρκία πριν τις 2/10

Κιπρίς: Δύσκολο να έρθει το νερό από την Τουρκία πριν τις 2/10

Σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου αναμενόταν να αρχίσει η ροή από τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, αφού – όπως είχε λεχθεί – υπήρξε τριήμερη καθυστέρηση λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, η Κίπρις ποστασί γράφει σήμερα ότι πριν τις 2 Οκτωβρίου δύσκολο να έρθει το νερό από την Τουρκία.  

Ο Ερσίν Τατάρ μαζί με τον Φουάτ Οκτάι, Αντιπρόεδρο της Τουρκίας, είχαν μεταβεί πριν 3 περίπου εβδομάδες περίπου στο πλοίο που επέβλεπε τις εργασίες επιδιόρθωσης δηλώνοντας τότε ότι η ροή νερού θα άρχιζε στις 25 Σεπτεμβρίου.

 

Ενώ κάποιες εφημερίδες γράφουν σήμερα ότι χθες ολοκληρώθηκαν τα τελευταία 500 μέτρα επισκευών στον αγωγό, με δημοσίευμά της σήμερα η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί επικαλείται πληροφορίες ότι και πάλι υπήρξε καθυστέρηση λόγω καιρικών συνθηκών και δεν έχουν τελικά ολοκληρωθεί οι εργασίες επιδιόρθωσης.

 

Γίνεται λόγος για νέα τριήμερη καθυστέρηση, πράγμα που σημαίνει, όπως αναφέρεται, ότι ‘δύσκολα θα έρθει το νερό πριν τις 2 Οκτωβρίου». Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι «δήμοι», που ήδη χρησιμοποιούν πηγάδια και ιδίους υδάτινους πόρους, δεν έχουν ενημερωθεί επισήμως από κάποιον για το θέμα αυτό.  

Ο αγωγός είχε υποστεί βλάβη από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Χθες ο «υπουργός γεωργίας» κ. Ντογούζ που πρόσκειται στο «κυβερνών» ΚΕΕ, είχε πει ότι σήμερα θα άρχιζε η ροή, ενώ ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι το νερό από την Τουρκία θα έρθει και θα δοθεί κατά προτεραιότητα στις περιοχές της Μόρφου και της Μεσαορίας, όπου υπάρχουν σοβαρές ανάγκες σε άρδευση.

ΚΥΠΕ

Home