Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίπρις: Μεγαλώνει καθημερινά η καταστροφή του Πενταδακτύλου

Offsite Team -
29.06.2020

Κίπρις: Μεγαλώνει καθημερινά η καταστροφή του Πενταδακτύλου

Thumbnail
«Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη σε μια πολύ εκτενή περιοχή από τον Σύσκληπο μέχρι την Καντάρα»

Τα λατομεία που λειτουργούν στη «χώρα» κατατρώνε για χρόνια την οροσειρά του Πενταδακτύλου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις», με τίτλο «Έφαγαν το βουνό».

>>> Τώρα η Offsite και σε app. Κατεβάστε ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS <<<  

 «Η καταστροφή είναι πολύ μεγάλη σε μια πολύ εκτενή περιοχή από τον Σύσκληπο μέχρι την Καντάρα», αναφέρει η εφημερίδα επισημαίνοντας ότι ο μεγάλος αριθμός λατομείων προκαλεί φυσική καταστροφή, η οποία μεγαλώνει καθημερινά καταλαμβάνοντας μια έκταση εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων.

 

Η διευθύντρια του «τμήματος γεωλογίας και μεταλλείων», Αϊσέ Οζχούρ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα είπε ότι λειτουργούν 20 από τα 56 λατομεία που έχουν "άδεια" στα κατεχόμενα, ότι ακυρώθηκε η άδεια των 8 από αυτά και ότι η άδεια των 28 δεν ανανεώθηκε.  

Είπε ότι τα 14 λατομεία ασχολούνται με αμμοχάλικα, τα 3 με πέτρες μωσαϊκών, τα 2 με πέτρες οικοδομών και το ένα με γύψο.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια των ανατινάξεων του βουνού στα λατομεία, παθαίνουν ζημιές και σπίτια στα κατεχόμενα χωριά Σύσκληπος, Αγριδάκι, Άγιος Ερμόλαος και Κυθραία, αφού σπάζουν τζάμια και δημιουργούνται ρωγμές στους τοίχους.

ΚΥΠΕ

Home