Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κitasweather: Βροχές, καταιγίδες & χαλάζι στο μενού του καιρού

Offsite Team -
26.01.2022 - 06:44

Κitasweather: Βροχές, καταιγίδες & χαλάζι στο μενού του καιρού

Thumbnail
Αναλυτικά ο καιρός από το Κitasweather

Σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με  μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας στα παράλια. Προοδευτικά και κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα είναι έντονες αλλά πρόσκαιρες και θα συνοδεύονται από μικρού διαμετρήματος χαλάζι με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα αρχικά από τα περίπου 800 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού με χιονοστρώσεις από τα περίπου 900 μέτρα και άνω. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και μέχρι αργά το απόγευμα, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν έως και τα περίπου 450 μέτρα και άνω, με τοπικές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 550 μέτρα και άνω. Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά διαστήματα, με τοπικές βαριές χιονοστρώσεις κυρίως από τα 700 μέτρα και άνω. Χιονοχάλαζο μπορεί να παρατηρηθεί μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -4 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Απόψε, o καιρός θα είναι αρχικά άστατος με κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες. Μετά τα μεσάνυχτα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να γίνονται πιο τοπικά και μέχρι τις αυγινές ώρες θα γίνουν μεμονωμένα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού με τοπικές χιονοστρώσεις από τα περίπου 500 μέτρα και άνω. Χιονοχάλαζο μπορεί να παρατηρηθεί μέχρι και σε μηδενικά υψόμετρα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -9 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά/ημιορεινά. Ασθενής παγετός θα σχηματιστεί και σε κάποιες πεδινές περιοχές του εσωτερικού κατά τις αυγινές ώρες.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και βόρεια δεν αποκλείεται να δώσουν λίγες μεμονωμένες ελαφρές βροχές κυρίως νωρίς το πρωί. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 500 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως σε βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά/ημιορεινά. Ασθενής παγετός θα σχηματιστεί και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού κυρίως μετά τα μεσάνυχτα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και στα δυτικά κυρίως συννεφιασμένος με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι/απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 900 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού ενώ σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας στα ορεινά, χιονοπτώσεις μπορεί να παρατηρηθούν πρόσκαιρα έως και 100-200 μέτρα πιο κάτω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Tην Παρασκευή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους -1 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -7 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός, ο οποίος θα είναι ισχυρός στα ορεινά/ημιορεινά. Ασθενής παγετός θα σχηματιστεί και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού κυρίως μετά τα μεσάνυχτα.

Home