Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κitasweather: Παγώνει η Κύπρος το Σαββατοκύριακο

Offsite Team -
14.01.2022 - 16:43

Κitasweather: Παγώνει η Κύπρος το Σαββατοκύριακο

Ψυχρές αέριες μάζες και ισχυρό έως πολύ ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή.

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει την περιοχή μας το βράδυ του Σαββάτου ενώ προοδευτικά, πολύ πιο ψυχρές αέριες μάζες και ισχυρό έως πολύ ισχυρό βορειοανατολικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 5 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά κατά το δεύτερο μισό της ημέρας οι νεφώσεις θα αυξηθούν με το ενδεχόμενο λίγων μεμονωμένων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο του μισό του νησιού και στα ανατολικά. Αρχικά, τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού με προοδευτική επέκταση τους προς τις αυγινές ώρες τοπικά μέχρι τα 800 μέτρα υψόμετρο. Στις βόρειες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χιόνια πιθανόν να παρατηρηθούν έως και 100-200 μέτρα πιο κάτω κατά τις αυγινές προς πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βόρειους έως βορειοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Από τα μεσάνυχτα και έπειτα αναμένεται περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων στα 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα στις πλείστες περιοχές εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά όπου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα σχηματιστεί ισχυρός παγετός ενώ στα υπόλοιπα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείονται λίγες μεμονωμένες βροχές. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα από τα περίπου 450 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με πιθανές πρόσκαιρες τοπικές ελαφριές χιονοστρώσεις από τα 600 μέτρα και άνω. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ και παροδικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Την Κυριακή το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, αρχικά εντάσεως 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και στα προσήνεμα και κορυφές βουνών εντάσεως 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Από τα μεσάνυχτα και έπειτα αναμένεται σημαντική εξασθένηση των ανέμων στα 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα και κορυφές βουνών θα πνέουν εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -8 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα παρατηρείται ισχυρός παγετός, στα υπόλοιπα ημιορεινά παγετός ενώ ασθενής παγετός θα σχηματιστεί τοπικά και σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα παράλια.

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 0 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα, όπου θα συνεχίσει να παρατηρείται παγετός.

Την Δευτέρα το βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Προοδευτικά, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και δεν αποκλείται να παρατηρηθούν μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού μετά τα μεσάνυχτα. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1500 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα προσήνεμα τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, γύρω στους 6 έως 8 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές κυρίως στο δυτικό 1/2 του νησιού. Σταδιακά, οι βροχές θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές. Τα φαινόμενα από τα περίπου 1650 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με χιονοστρώσεις από τα περίπου 1700 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν εντάσεως 4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και παροδικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 15 έως 17 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Το ύψος του χιονιού στο ξενοδοχείο Jubilee στις 15:15 (14/01/2022) ήταν στα 3 εκατοστά ενώ στη Χιονίστρα το ύψος του χιονιού βρίσκεται γύρω στα 35 εκατοστά.  

Home