Κίτρινη προειδοποίηση από kitasweather για καταιγίδες και χαλάζι

Κίτρινη προειδοποίηση από kitasweather για καταιγίδες και χαλάζι

Για ποιες ώρες - Ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι

 Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το νησί σύμφωνα με το kitasweather , εκ των οποίων κάποιες από αυτές θα είναι έντονες. Οι συνθήκες της ατμόσφαιρας κατά τις ώρες που θα επηρεαστούμε από καταιγίδες, θα υποστηρίζουν την εκδήλωση κυρίως μονοκυτταρικών καταιγίδων (Pulse Severe), χωρίς να αποκλείoνται και πολυκυτταρικές καταιγίδες.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης από τέτοιου είδους καταιγίδες είναι ισχυρές βροχοπτώσεις, πολύ ισχυροί ριπαίοι άνεμοι και χαλάζι με διάμετρο έως 2 εκατοστά με πιθανότητα χαλαζοστρώσεων.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Τοπικά, λόγω της έντασης των καταιγίδων, οι ποσότητες βροχής πιθανόν να φτάνουν ή και να υπερβαίνουν τα 30 χιλιοστά σε διάστημα 1 ώρας, ή τα 40 χιλιοστά σε διάστημα 3 ωρών σε πεδινές περιοχές του εσωτερικού και βόρεια/βορειοανατολικά τμήματα του νησιού.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά το νησί, πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα, κυρίως στο οδικό δίκτυο λόγω συσσώρευσης νερού ή και χαλαζιού στο οδόστρωμα, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες και περιουσίες, ενώ το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό για να μη θέσει τον εαυτό του σε κίνδυνο.

Ισχύει από: 12:00 Τ.Ω, 15/09/2021. Μέχρι 18:30 Τ.Ω, 15/09/2021

Ώρα έκδοσης: 23:00 Τ.Ω, 14/09/2021

Home