Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κίτρινη προειδοποίηση - Καταιγίδες/χαλάζι σε πολλές περιοχές

Offsite Team -
17.10.2022

Κίτρινη προειδοποίηση - Καταιγίδες/χαλάζι σε πολλές περιοχές

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο νοτιοδυτικά της Κύπρου, το οποίο σταδιακά εξασθενεί, συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι ενώ τοπικά, κυρίως στα νότια και τα νοτιοδυτικά, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα ή και παρατεταμένα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί μέτριοι, 4 μποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα νοτιοδυτικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ το πρωί αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και τα νότια παράλια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.

Η θερμοκρασία την Τρίτη, θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Home