Κίτρινη προειδοποίηση την Τρίτη - Πότε θα κτυπήσουν τα 40αρια

Κίτρινη προειδοποίηση την Τρίτη - Πότε θα κτυπήσουν τα 40αρια

Άγριες διαθέσεις ο καύσωνας

Με άγριες διαθέσεις έρχεται ο καύσωνας την Τρίτη. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό. Το σαραντάρι θα κτυπήσει μεταξύ 13:00 το μεσημέρι - 17:00 το απόγευμα.

 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το πρωί αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, που σύντομα θα διαλυθούν. Νεφώσεις όμως, που θα αναπτύσσονται νωρίς το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά, όπου θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

 

 

Home