Κίτρινος συναγερμός: Καμίνι η Κύπρος ξεπερνά τους 40 βαθμούς

Κίτρινος συναγερμός: Καμίνι η Κύπρος ξεπερνά τους 40 βαθμούς

Ποιες ώρες θα ισχύει η κίτρινη προειδοποίηση

Σε ισχύ θα βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση από σήμερα 29.7.19 στις 11:00 π.μ μέχρι τις 17:00 μ.μ. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 41 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις: 

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στα παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα, στα νότια παράλια, θα πνέουν τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη, παραμένοντας πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, για να διατηρηθεί την Πέμπτη στα ίδια, λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, επίπεδα.  

Home