Κίτρινος συναγερμός με 40αρια και … βροχές

Κίτρινος συναγερμός με 40αρια και … βροχές

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σάββατο

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη (28/08) από τις 12:00 μέχρι τις 16:00. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να ανέλθει στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά  

Θερµή αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος παρόλο που στα δυτικά και βορειοανατολικά παράλια θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες χαµηλές νεφώσεις. Από το µεσηµέρι και µετά, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού.

Οι άνεµοι θα πνέουν, αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, σταδιακά µέχρι το µεσηµέρι θαλάσσιοι ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, και το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ ενώ παροδικά στα νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και οµίχλη και πιθανό χαµηλή νέφωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και αργότερα µεταβλητοί ασθενείς 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πολύ πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά και πιθανό σε περιοχή του εσωτερικού.

Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή στα ορεινά.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, παραµένοντας πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.  

Home