Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλείνει 4 ώρες το αεροδρόμιο Λάρνακας - Θα ριχθούν πυροβολισμοί

Offsite Team -
21.03.2022 - 16:39

Κλείνει 4 ώρες το αεροδρόμιο Λάρνακας - Θα ριχθούν πυροβολισμοί

Αύριο η κοινή άσκηση Αστυνομίας και Αεροπορικής Ασφάλειας ισραηλινών αρχών στο Αεροδρόμιο Λάρνακας

Πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου κοινή άσκηση Αστυνομίας και της Αεροπορικής Ασφάλειας Ισραηλινών Αρχών στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «αύριο Τρίτη 22 Μαρτίου και μεταξύ των ωρών 22:00 - 02:00 (23/3/2022) θα διεξαχθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κοινή άσκηση εκτάκτου περιστατικού «Joint Tactical Training 2022» μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου-Διεύθυνσης Ασφάλειας Αεροδρομίων (Δ.Α.Σ.Α.) και της Αεροπορικής Ασφάλειας Ισραηλινών Αρχών».

Προστίθεται ότι «στόχος της άσκησης είναι η συνεργασία και η άμεση ανταπόκριση σε περίπτωση έκνομου περιστατικού στους χώρους των αεροδρομίων με τη συμμετοχή των μελών της Δ.Α.Σ.Α και του προσωπικού των Ισραηλινών Αερογραμμών. Επιπρόσθετα, θα υπάρχει συμμετοχή και συνεργασία και άλλων εμπλεκομένων φορέων των Αεροδρομίων, όπως της διαχειρίστριας εταιρείας Hermes Airports Ltd, της πολιτικής αεροπορίας, της ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας ICTS και εταιρειών εδάφους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κατά τον χρόνο που ορίστηκε για την διεξαγωγή της άσκησης δεν θα πραγματοποιούνται αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν διάφορα σενάρια σε χώρους του Αεροδρομίου, όπου εκτελούνται οι Ισραηλινές πτήσεις, ενώ θα ριχθούν πυροβολισμοί με αβολίδωτα φυσίγγια».

Σημειώνεται ότι «δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας από το κοινό, αφού πρόκειται για άσκηση».

Home