Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο και την Κυριακή στη Λευκωσία

Offsite Team -
05.12.2022 - 16:20

Κλειστοί δρόμοι το Σάββατο και την Κυριακή στη Λευκωσία

Thumbnail
Ενημερωθείτε και αποφύγετε την ταλαιπώρια

Τους δρόμους που θα είναι κλειστοί το επόμενο Σαββατοκύριακο λόγω του Nicosia Marathon 2022, δίνει στη δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή του μαραθωνίου.  

Η Οργανωτική Επιτροπή με την έγκριση των αρμοδίων φορέων ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 10/12/22 από 16:00 και την Κυριακή 11/12/2022 από τις 06:00 μέχρι τις 13:00 το αργότερο οι πιο κάτω δρόμοι στη Λευκωσία θα είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση λόγω της διεξαγωγής φιλανθρωπικού αγώνα με την ονομασία «Quantum Nicosia Marathon 2022».

Αναλυτικά:

Η οδός Μίκη Θεοδωράκη θα είναι κλειστή από τις 16:00 το Σάββατο μέχρι τις 15:00 την Κυριακή

Επίσης, για τις διαδρομές του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου θα είναι κλειστοί την Κυριακή από τις 06:00 ως τις 13:00 οι οδοί Μίκη Θεοδωράκη, Κινύρα μέχρι τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Νεχρού, Πάφου, Ριγένης μέχρι την Πλατεία Σολωμού, Κωστάκη Παντελίδη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νικηφόρου Φωκά, Αθηνάς μέχρι τη διασταύρωση Βασ. Γεωργίου Β΄και Πουλίου Καποτά, Χριστάκη Χριστοφή, Αιγαίως από τη διασταύρωση με Χριστάκη Χριστοφή, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄στην Παλλουριώτισσα μέχρι τη διασταύρωση με την Αγ. Ιλαρίωνος, Αγ. Ιλαρίωνος μέχρι τον κόμβο Μπάτα (το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγλαντζιά). 

Κλειστοί θα είναι τις ίδιες ώρες οι κόμβοι Ιλαρίανος και Χ. Σαμαρά και Σοπάζ, οι λεωφόροι Ανδρέα Ζάκου και Αμμοχώστου, η διασταύρωση της λεωφόρου Αμμοχώστου με την οδό Λάρνακος (το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πανεπιστήμιο Κύπρου), ο κόμβος Πανεπιστημίου και Λάρνακος και Γ. Κρανιδιώτη, ο κόμβος Πανεπιστημιούπολης και οδού Αθαλάσσας, οι οδοί Αθαλάσσας και Νίκανδρου Παπαμινά και ΚΟ22 (Καλαμών), η οδός Αθαλάσσας και Αρχ. Μακαρίου Γ' στην είσοδο Γερίου.

Η επιστροφή των δρομέων θα γίνει από το Γέρι προς το  Πάρκο Αθαλάσσα και θα παραμείνει κλειστή η οδός Αθαλάσσας και Νίκανδρου Παπαμινά και ΚΟ22 Καλαμών μέχρι τους φωτεινούς σηματοδότες στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Κλειστή θα είναι και η είσοδος του Πάρκου Αθαλάσσα στο Καραϊσκάκειο και ο χώρος στάθμευσης. Επίσης, η οδός Αθαλάσσας (Ε101) μέχρι τον αυτοκινητόδρομο όπου θα γίνει η αναστροφή των δρομέων, ο δρόμος Β1 με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο και από από τη διασταύρωση με τον Ε101 μέχρι τον κόμβο του Mall of Cyprus. 

Η επιστροφή των δρομέων θα γίνει από τους πιο πάνω δρόμους προς τον τερματισμό. 

Σε σχέση με τις διαδρομές για τους αγώνες 7,7 Miles, 5χλμ. και 1Mile και πάλι μεταξύ 06:00 και  13:00 θα είναι κλειστές οι οδοί Μίκη Θεοδωράκη, Κινύρα μέχρι τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Νεχρού, Πάφου, Ριγένης μέχρι την Πλατεία Σολωμού, Κωστάκη Παντελίδη, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νικηφόρου Φωκά, Αθηνάς μέχρι τη διασταύρωση Βασ. Γεωργίου Β΄και Πουλίου Καποτά, Χριστάκη Χριστοφή, Αιγαίως από τη διασταύρωση με Χριστάκη Χριστοφή, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄στην Παλλουριώτισσα μέχρι τη διασταύρωση με την Αγ. Ιλαρίωνος. 

Επίσης κλειστές θα είναι η διασταύρωση της οδός Νεχρού και Λόρδου Βύρωνος, η οδός Λόρδου Βύρωνος, η διασταύρωση της Λεωφ. Λόρδου Βύρωνος και Γρίβας Διγενή όπου θα γίνεται ελεγχόμενη κάθετη διέλευση οχημάτων με τις οδηγίες της Τροχαίας Λευκωσίας, η λεωφ. Γρίβα Διγενή μέχρι τη Λεωφ. Αρχαγγέλου και το Μετόχι Κύκκου (θα παραμείνει κλειστό μόνο το ρεύμα κυκλοφορίας προς Έγκωμη)

H Οργανωτική Επιτροπή, εκπροσωπώντας και τους τοπικούς φορείς, απολογείται «για την αναπόφευκτη δυσκολία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό να συμμετέχει στην μεγάλη αθλητική φιλανθρωπική γιορτή της Λευκωσίας και να επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας – Αστυνομίας Λευκωσίας».

Οι διαδρομές αναλυτικά: 

MARATHON - 7,7 miles ROAD RACE ROUTES:  https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1m0oguu5Z2vXXdxlUYj5JCEIdJwCndRI&usp=sharing

HALFMARATHON - 5km - 1mile ROAD RACES:  https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1IhWQUf_UJt3-3C54-oKkde3juv_OxdE&usp=sharing 

Home