Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κλέων: «Το Λεμεσιανό καρναβάλι δεν είναι για λίγους»

Της Άντρης Θρασυβούλου
- 14.11.2018

Κλέων: «Το Λεμεσιανό καρναβάλι δεν είναι για λίγους»

Thumbnail
Ο επί 38 χρόνια Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού θεωρεί παρατραβηγμένο τον αποκλεισμό του La Casa de Papel

Με αφορμή την απόφαση του Δήμου Λεμεσού να αποκλείσει το θέμα της τηλεοπτικής σειράς "La Casa De Papel" ως συμμετοχή στην φετινή καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού, η Offsite επικοινώνησε με τον επί 38 χρόνια Πολιτιστικό Λειτουργό του Δήμου Λεμεσού, Κλέων Αλεξάνδρου ο οποίος μέχρι το 2015 οπότε και αποχώρησε από τη θέση του, έκανε τα αδύνατα δυνατά για ν' ανεβάσει το Λεμεσιανό καρναβάλι στο βάθρο όπου βρίσκεται σήμερα.

Ο κ. Αλεξάνδρου σε σχέση με την απόφαση εκθέτει τον προβληματισμό του τονίζοντας ότι '' επί 38 χρόνια κάναμε τεράστιες προσπάθειες να φέρουμε κόσμο, να μεγαλώσουμε το καρναβάλι της Λεμεσού.  Χρόνο με το χρόνο, όμως βλέπουμε περιορισμούς. Βλέπουμε να μετατρέπεται σε ένα καρναβάλι που δεν είναι για όλους, αλλά για λίγους''. Ο ίδιος προσθέτει ότι ναι μεν ο Δήμος είναι ο διοργανωτής αλλά ο ίδιος θεωρεί τη συγκεκριμένη απόφαση παρατραβηγμένη. 

 

''Για δεκαετίες δεν είχαμε ομάδες των 300, 400 ατόμων με μασκαρεμένο το πρόσωπο χωρίς να υπάρχουν ταραχές; Είχαμε ομάδες όπως τους Αnonymous, Νίντζα, Ζορό, Spiderman που φορούσαν μάσκες στην παρέλαση. Οι φοβίες δεν είναι αυτές. Ναι, το καρναβάλι ενέχει κινδύνους. Αν θέλει μια ομάδα να κάνει πανζουρλισμούς θα το κάνει. Ο Δήμος θεωρεί ότι το La Casa de Papel  είναι ενα θέμα που θα το ζητήσουν οι περισσότεροι και μπορεί οι συμμετέχοντες να ξεπεράσουν τον αριθμό των 500 ατόμων, δεν θα μπορούν να έχουν τον έλεγχο. Ωστόσο, το καρναβάλι πρέπει να είναι ανοιχτό και να δέχεται όλο τον κόσμο. Υπάρχουν ικανότατοι λειτουργοί στον δήμο που μπορούν να βρουν τρόπους χωρίς να αποκλείουν κόσμο'', τονίζει ο κ. Αλεξάνδρου, προσθέτοντας ότι η μάσκα είναι το καρναβάλι. Ο ίδιος έφερε επίσης ως παράδειγμα τον γνωστό θεσμό της πελλόμασκας στη Λεμεσό όπου το πρόσωπο είναι καλυμμένο και ο θεσμός διατηρείται άθικτος τόσα χρόνια.

Home