Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΟΑ: Ενώνουμε δυνάμεις με ΑΚΕΛ για καθαρό αθλητισμό

Offsite Team -
12.02.2022 - 17:20

ΚΟΑ: Ενώνουμε δυνάμεις με ΑΚΕΛ για καθαρό αθλητισμό

Τον Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης Αθλητικών Ομοσπονδιών συζήτησαν ΚΟΑ-ΑΚΕΛ

Η εφαρμογή του Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης Αθλητικών Ομοσπονδιών Κύπρου ήταν το κύριο θέμα συνάντησης που είχε την Παρασκευή στα γραφεία του ΑΚΕΛ, αντιπροσωπεία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδρέα Μιχαηλίδη με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησαν αυτό το θέμα στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μελετούν την κατάθεση Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Παιδείας, για ρύθμιση αυτού του Κώδικα. "Ο ΚΟΑ ενδιαφέρεται για έναν καθαρό αθλητισμό και ενώνουμε δυνάμεις σε αυτή την πρόθεση μας μαζί με το ΑΚΕΛ", πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι θα συναντηθούν με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλα τα Κοινοβουλευτικά κόμματα, ούτως ώστε να επιτευχθεί η ψήφιση του Κώδικα.

Οπως αναφέρει ο ΚΟΑ, ο κ. Λουκαϊδης στις δικές του δηλώσεις είπε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα ως ΑΚΕΛ ανέδειξαν στην ολομέλεια της Βουλής τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Ομοσπονδιών και για πρώτη φορά προχώρησαν σε δέσμευση του κονδυλιού στον προϋπολογισμό του Οργανισμού, που αφορά στα λειτουργικά έξοδα των Ομοσπονδιών. "Με στόχο ακριβώς να προωθήσουμε αυτό που και ο Κώδικας επιδιώκει: Την αντιμετώπιση φαινομένων που ζημιώνουν τον αθλητισμό», πρόσθεσε.

Είπε ότι πρόκειται για φαινόμενα που δυστυχώς χρονίζουν και οφείλουν ως Πολιτεία να τα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά στην προσπάθεια να διασφαλίσουν τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αντιμετώπιση φαινομένων νεποτισμού, την αντιμετώπιση κατεστημένων που δυστυχώς δημιουργούνται σε Ομοσπονδίες, καθώς και άλλων φαινομένων που έχουν να κάνουν με σύγκρουση συμφερόντων. Επίσης, δήλωσε ότι έθεσαν στη διοίκηση του ΚΟΑ την παλιά γνωστή θέση του ΑΚΕΛ για δημιουργία Ενιαίας Αθλητικής Νομοθεσίας. "Με χαρά ακούσαμε ότι ο ΚΟΑ έχει προχωρήσει και σε αυτό το ζήτημα και σύντομα θα προκηρύξει διαγωνισμό για να ετοιμαστεί αυτή η ενιαία νομοθεσία", συμπλήρωσε. Τέλος, είπε ο κ. Λουκαϊδης, με αφορμή τη συζήτηση για τον Κώδικα, έθεσαν ενώπιον της ηγεσίας του ΚΟΑ το ζήτημα της επέκτασης του εκδημοκρατισμού και της χρηστής διακυβέρνησης και σε ό,τι αφορά τους Γυμναστικούς Συλλόγους. "Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα και εδώ έχουμε να κάνουμε με κλειστά clubs, όπου παρουσιάζονται φαινόμενα που δεν έχουν θέση στο χώρο του αθλητισμού», κατέληξε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, στη συνάντηση συμμετείχαν το Μέλος ΔΣ Χρίστος Νεοφύτου, η Γενική Διευθύντρια Μαίρη Παπαμιλτιάδη και ο προϊστάμενος οικονομικής διαχείρισης Βάσος Κουτσιούντας.

Από πλευράς ΑΚΕΛ παρευρέθηκαν επίσης οι Βουλευτές Χρίστος Χριστοφίδης και Χρίστος Χριστόφιας, καθώς και το μέλος του Τομέα Αθλητισμού Δώρα Κυριάκου.

(ΚΥΠΕ)

Home